‘Hayır yapamam, nefes almam gerekiyor’ Sesli konuşabilen ChatGPT’den korku dolu cevap

Yapay zekâ nereye gidiyor? Diye mutlaka herkesin kafasında soru işaretleri var. OpenAI’in metin tabanlı sohbet robotu ChatGPT giderek yetenek kazanırken, son olarak sesli cevap özelliğine kavuştu. Bir kullanıcı bu özelliği denerken, aldığı şaşırtıcı cevabı Reddit platformunda paylaştı.

OpenAI’in başlattığı yapay zekâ furyası, ChatGPT ile bambaşka bir boyuta ulaştı. Metin tabanlı sohbet robotu olarak piyasaya çıkan, doktorların bile çözemediği soruları çözüp sınavlardan tam not alan yapay zekâ, geçtiğimiz haftalarda sesli yanıt verebilme özelliğine kavuştu.

Günden güne gelişen ChatGPT, yeni modeli GPT-4o ile konuşup sohbet etme yeteneği kazandı. Şu anda dünyanın birçok yerinde kullanılabilen bu özellik, bir kullanıcı tarafından test edildi. ChatGPT’yi kullanan vatandaş, yapay zekâdan hızlıca tekerleme söylemesini istedi. Buraya kadar her şey tamam. Ancak ilerleyen etapta bu iş biraz daha zorlaştı ve GPT-4o kullanıcıya çok ilginç bir cevap verdi.

‘’NEFES ALMAM GEREKİYOR’’

İlk etapta hızlı tekerleme söylemesi istenen ChatGPT, bu istemi başarıyla yerine getiriyor ve ağız dolusu cümlelerle tekerleme söylüyor. Dil modeliyle sohbet eden kullanıcı daha sonra "Bunu tekrar yapmanı istiyorum, ama çok daha hızlı ol. Hatta durmadan söyle’’ komutunu verdi. Ancak son isteğine karşı GPT-4o’nun verdiği cevap ise şaşkına uğrattı. OpenAI’in yapay zeka modeli, bu isteği reddetti ve şu cevabı verdi:

"Keşke yapabilseydim. Ama tıpkı konuşan herkes gibi nefes almam gerekiyor. Kendiniz denemek ve ne kadar hızlı gidebileceğinizi görmek ister misiniz?"

GPT’nin verdiği bu cevap oldukça ilginç. Çünkü bir yapay zeka modelinin insan gibi dinlenmeye ihtiyacı yok. Yine de insanları birebir taklit etme yolunda yeni yetenekler kazanan bu model, bu davranışıyla gelinen korku dolu noktayı bir kez daha gösterdi.

Kaynak: Futurism.com
Derleme: Medyatava.com

Narin Güran cinayetinde ilk defa duyacağınız bilgi Pıtrak otunun faydalarına inanamayacaksınız Ernest Muçi devre arasında Beşiktaş'a veda ediyor Acun, Jose Mourinho'nun istemediği Pedro'yu alıyor Narin cinayetinde kan donduran rapor! Bugün akaryakıt alacaklar dikkat!