Havayolu şirketi iflas etti. Milyonlarca dolarlık borç bıraktı

Kanada merkezli havayolu şirketi Canada Jetlines, 11 Eylül 2024’te iflas başvurusunda bulunduğunu açıkladı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi

Kanada merkezli düşük maliyetli havayolu şirketi Canada Jetlines, 11 Eylül 2024'te iflas başvurusunda bulundu. Mali sıkıntılar nedeniyle tüm operasyonlarını durduran şirket, iflas sürecinin yönetimi için BDO Canada Limited’i atadı.

Canada Jetlines, toplamda 11,8 milyon Kanada doları (8,7 milyon ABD doları) borçlu ve 225 alacaklıya ödeme yapmak zorunda. En büyük alacaklılar arasında ileri tarihli uçuş rezervasyonları olan yolcular, Corendon Dutch Airlines ve Smart AMS Inc. yer alıyor.

Şirket, 15 Ağustos 2024'te tüm uçuşlarını askıya aldı. Filosundaki dört Airbus A320-200 tipi uçak farklı lokasyonlarda depolanıyor ve bu uçakların kiralayıcıları arasında Aviation Capital Group ve FTAI Aviation gibi büyük firmalar bulunuyor.

Alacaklılar, 1 Ekim 2024'te yapılacak telekonferans toplantısında iflas sürecinin gidişatı hakkında bilgilendirilecek. Canada Jetlines, finansal zorlukları aşamayıp gerekli fonları sağlayamadığı için iflas koruma başvurusunda bulunamadan bu duruma girmiş oldu.Kanada merkezli düşük maliyetli havayolu şirketi Canada Jetlines, 11 Eylül 2024'te iflas başvurusunda bulundu.

Narin Güran cinayetinde ilk defa duyacağınız bilgi Pıtrak otunun faydalarına inanamayacaksınız Ernest Muçi devre arasında Beşiktaş'a veda ediyor Acun, Jose Mourinho'nun istemediği Pedro'yu alıyor Narin cinayetinde kan donduran rapor! Bugün akaryakıt alacaklar dikkat!