Hasan Can Kaya: 'Ne zaman ki hayal kurmayı bıraktım, daha önce düşlediğim hayallerim gerçekleşti'

Son dönemin en başarılı komedyenlerinden Hasan Can Kaya, Hürriyet'ten Hakan Gence'nin sorularını yanıtladı. Ünlü komedyen, 'Ne zaman ki hayal kurmayı bıraktım, daha önce düşlediğim hayallerim gerçekleşti' dedi.

YouTube kanalında izlenme rekorları kıran Konuşanlar programıyla adını geniş kitlelere ulaştıran Hasan Can Kaya, daha sonra Acun Ilıcalı'nın yeni dijital platformu Exxen'e transfer olmuştu.

Hasan Can Kaya’nın Exxen’de yayınlanan 'Konuşanlar' programının tüm bölümleri toplamda 40 milyonun üzerinde izlenme ile rekor kırdı.

Hakan GENCE / HÜRRİYET

'DÜNYA ADİL BİR YER DEĞİL'

Exxen’de yayımlanan ‘Konuşanlar’ın bu sezon bölümleri (Mayıs ayına kadar) 40 milyon izlenmeyi geçti, dijital platform rekoru kırdı. Rekor sana ne ifade ediyor?

Rekor kırmanın bu işteki motivasyonumu arttırdığı doğru olsa da benim için tek başına bir amaç değil. İşin içeriğinin beni tatmin etmesi daha önemli. Dolayısıyla ‘Konuşanlar’ın içeriği beni tatmin ettiği için bu rekor çok daha anlamlı.

Böyle bir rekora sahip olmak havalandırıyor mu seni?

O kadar uzun zamandır o kadar çok çalışıyorum ki ruh halimde çok büyük bir değişim olmadı. Hatta seyircilerin yoğun teveccühünden ötürü biraz daha mahcup, daha az cüretkâr olduğum söylenebilir.

Ayaklarının yere basması için bir yöntemin var mı?

Dünya adil bir yer değil. Benim kadar ve hatta belki benden daha fazla çalışıp emeğinin karşılığını hiç alamayan insanlar var. Bazen bir avuç ‘torpilliye’ bakıp haksızlığa uğradığımı düşündüğümde kendime bunu hatırlatmam oyunun içinde kalmamı sağlıyor.

İnsanlar sende ne buldu sence?

Tek bir sebebi yok bence. Kimi çok komik bulduğu, kimi de çok samimi bulduğu için olabilir. Tarzımın daha önceki çok ünlü komedyenlerin tarzına benzemiyor olması da ilgi çekici gelmiştir belki.

Sana ‘yeni nesil mizahçı’ diyorlar. Yeni nesil mizahı nasıl anlatırsın?

Benim ‘yeni nesil mizah yapayım’ diye bir motivasyonum yok. Yazar kökenli olmam sebebiyle yıllardır mizahtan para kazanıyorum. Eskiden tarzım sektörün yapısına göre çok hızlı kalıyordu. Onların OK’ini (onayını) almadan da seyirci karşısına çıkmak mümkün değildi. Ama artık, dijital çağda seyirciye iş sunmak için sektör yöneticilerini ikna etmek mecburiyeti olmadığından mizah alanındaki arzı, direkt seyirci talepleri yönlendiriyor. Çok hızlı tüketen, hiperaktif bir izleyici grubu var. Biraz da tesadüfen bu dönemde ünlü olduğum için benim hızlı ve belli bir standardın üzerinde doğaçlama yapmam bu izleyici yapısıyla örtüşmüş oldu.

Röportajın devamını okumak için TIKLAYIN

Galatasaray, Kayseri'yi ezdi geçti Maximin, Mourinho'yu hayal kırıklığına uğrattı Türkiye'nin en zeki illeri belli oldu! AFAD duyurdu: Muğla açıklarında deprem Narin Güran cinayetine ilişkin kritik bilgi İstanbul'da polise saldırı: Şüpheliler gözaltında