Hamas lideri İsmail Haniye Katar'da son yolculuğuna uğurlandı. 81 ilde gıyabi cenaze namazı! Ayasofya'ya akın ettiler

İran'ın başkenti Tahran'da suikastle öldürülen Hamas lideri İsmail Haniye için Katar’da cenaze töreni düzenleniyor. Törene Arap ve İslam dünyasından çok sayıda lider katılıyor. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve birçok milletvekili de törende hazır bulunuyor. Türkiye'de de Haniye için İstanbul dahil birçok şehirde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi

Dün akşam saatlerinde Tahran’dan Katar’a getirilen Haniye’nin cenazesi, hastane morgundan alınarak İmam Muhammed bin Abdulvahhab Camisi'ne getirildi. Burada cuma namazını müteakip, Haniye için cenaze töreni düzenlendi.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Başkanı Ali Muhyiddin el-Karadaği'nin kıldırdığı cenaze namazına Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’nin yanı sıra TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, MİT Başkanı İbrahim Kalın, siyasi partilerden temsilciler ve milletvekilleri de katıldı.

Çok sayıda yetkilinin katıldığı cenaze töreninde Hamas Siyasi Büro Başkan Vekili Halid Meşal ve Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Başkanı Ali Muhyiddin el-Karadaği birer konuşma yaptı.

Törenin ardından İsrail karşıtı sloganlar, dualar ve tekbirlerle uğurlanan Haniye'nin naaşı, Doha’nın 15 kilometre kuzeyindeki Lusail kentinde bulunan mezarlığa defnedildi.

Defin işleminin ardından Kurtulmuş ve Yılmaz, İsmail Haniye'nin oğlu Abdusselam Heniyye ve torunlarına taziyelerini iletti.

Kurtulmuş, burada Hamas Siyasi Büro Başkan Vekili Meşal ile görüşerek taziyelerini iletti.

HANİYE İÇİN TÜRKİYE'DE CENAZE NAMAZI 

İsmail Haniye için 81 ilde gıyabi cenaze namazı kılındı. Haniye için cenaze namazı kılmak isteyen İstanbullular ise Ayasofya Camii'ne akın etti.

Cenaze namazına Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da katıldı.

Erbaş, Ayasofya Camisi’nde Cuma hutbesini okudu.

Narin Güran cinayetinde ilk defa duyacağınız bilgi Pıtrak otunun faydalarına inanamayacaksınız Ernest Muçi devre arasında Beşiktaş'a veda ediyor Narin cinayetinde kan donduran rapor! Bugün akaryakıt alacaklar dikkat! Asgari Ücrete Rekor Zam: 40 bin 436 Lira Oldu