Hakkı Bulut kimdir, ne oldu, hastalığı ne? Hakkı Bulut neden hastaneye kaldırıldı, sağlık durumu nasıl?

Arabesk şarkıcı Hakkı Bulut, konser için gittiği Tokat'ta sahneye çıkamadan hastaneye kaldırıldı. Ünlü ismin sağlık durumu hayranları ve sevenleri tarafından merak ediliyor. Peki, Hakkı Bulut kimdir, ne oldu, hastalığı ne? Hakkı Bulut neden hastaneye kaldırıldı, sağlık durumu nasıl?

Hakkı Bulut, sosyal medya uygulaması X'in gündemine oturdu. Seslendirdiği Son Mektup, İkimiz Bir Fidanın, Kul Hatasız Olmaz gibi şarkılarla özellikle bir döneme damga vuran ünlü ses, konser için Tokat'a gitmişti. Fakat alınan bilgiye Bulut'un sahneye çıkmadan rahatsızlandığı ve sağlık ekipleri tarafından Tokat Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı öğrenildi. Sevenlerini korkutan Hakkı Bulut'un sağlık durumu merak konusu oldu. Peki, Hakkı Bulut kimdir, ne oldu, hastalığı ne? Hakkı Bulut neden hastaneye kaldırıldı, sağlık durumu nasıl?

HAKKI BULUT KİMDİR, NE OLDU, HASTALIĞI NE?

Hakkı Bulut 3 Şubat 1945 tarihinde Tunceli ili, Mazgirt ilçesi, Aktarla köyünde dünyaya geldi. İlkokulu 5. sınıfa kadar doğduğu köyde, Ortaokul 1. sınıfı Tunceli'de, 2. sınıfı Mazgirt'te okuyan Bulut, maddi sıkıntılar nedeniyle ailesiyle Adana'ya göç etti ve ortaokulu Ceyhan'da tamamladı. Adana Erkek Lisesi'nden mezun olduktan sonra Adana Öğretmen Okulu'nu bitiren Bulut, Öğretmen Okulunu bitirdikten sonra 12 yıl boyunca çeşitli okullarda müdürlük ve öğretmenlik yaptı. Babasının saz çalmasının etkisi ve müziğe küçük yaşta olan ilgisi nedeniyle Bulut, müzikle de uğraştı. Hatta çocuk yaşlarında köyün kadınlarına çeşitli türküler okur, bahşiş olarak da buğday ekmeğinin arasına tereyağı konularak kendisine kadınlar tarafından hediye edilirdi. 1964'te Saadet Bulut ile evlenen Bulut'un 5 çocuğu var.
Hakkı Bulut, Tokat'ta konser öncesi tansiyonu yükseldi. Sanatçı, sağlık ekipleri tarafından Tokat Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

HAKKI BULUT NEDEN HASTANEYE KALDIRILDI, SAĞLIK DURUMU NASIL?

Tansiyonu nedeniyle sahneye çıkmadan rahatsızlanan Bulut, hastaneye kaldırıldı. Bulut'un durumunun kısa sürede iyileştiği ve taburcu edildiği öğrenildi. Hakkı Bulut'un sahnelerini erteleyip ertelemeyeceği konusunda ise henüz resmi bir açıklama gelmedi.

HAKKI BULUT'UN KARİYERİ

1967 yılında ilk plak çalışmasını yapan Hakkı Bulut'un 'Leylam' isimli ilk plağında, Orhan Gencebay ve Arif Sağ kendisine bağlama çalarak eşlik ettiler.

1969 yılında Adana'da yapılan Altın Ses müsabakasında birincilik almasının ardından ikinci plak çalışmasını yapan Bulut, hemen ardından yine güfte ve bestesi kendisine ait olan 'İkimiz Bir Fidanız' adlı eserini okudu. Bu eser ile tüm Türkiye'de sevilen Hakkı Bulut daha sonra bu eseri müsaade ederek onlarca sanatçının seslendirmesine olanak tanıdı.

Bulut bu yıllarda yaptığı başta Ben Buyum, Falcı, Ben Köylüyüm, Dokunmayın Dünyama, Kul Hatasız Olmaz, Son Mektup gibi eserlerle bugünkü arabesk müziğinin ilk temellerini 1967 yıllarından itibaren atanlardan biri olarak bugüne kadar '18' 45'lik plak, 65 albüm çalışmasına imza attı.

1000'i aşkın eserinin beste ve güftesi kendisine ait olan şarkıcı, 6 Altın Plak, 1 Altın CD ve Ben Tövbemi Geri Aldım, Son Mektup isimli Long Play çalışması ile Altın Long Play ödülünü aldı ve çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından sayısız ödüle layık görüldü. Ayrıca çıkardığı bazı albümler Türkiye'de satış rekorları kırdı.

Sözleri kendisine ait olan eserlerini sanatçı başka sanatçılara vermek suretiyle de seslendirmelerine olanak tanıdı. 300'e yakın eseri başka sanatçılar tarafından seslendirildi.
1988 yılında arabesk müzikteki bazı olumsuzlukları eleştirenler, Kültür Bakanlığınca ve ülkede yarattığı olumsuzlukları incelenmek amacı ile Kültür Bakanlığının tertiplediği kongrede konuşmacı olarak bulunan Hakkı Bulut'un eserlerinden arabesk bir parça stendi.

Sanatçı 6 ay önce piyasaya çıkardığı Seven Kıskanır albümünden Seven Kıskanır isimli bestesinin aranjesini Esin Engin ile beraber gerçekleştirdi ve şarkıyı Bakanlığa sundu. Bu eserle ilk kez TRT'nin kapıları resmi olarak Arabesk müziğe ve Hakkı Bulut'a açıldı. Bu şarkı TRT ekranlarında halka ve Atatürk Kültür Merkezi'nde basına sunuldu. Bazı gazetecilerin haberlerine Hakkı Bulut'un Acısız Arabesk adında bir tarz çıkardığını eleştirenler olmuştur. Kendisi ile yapılan bir röportajda ''Acısız Arabesk'' konusu sorulduğunda sanatçı, kendisinin böyle bir açıklama yapmadığını ve bunun bazı muhabirlerin haberlerinde yayınladığını söyleyen Hakkı Bulut, Acısız Arabesk diye bir kavramı kabul etmediğini, Arabesk müziği ''Halkın her türlü yaşamını, mutluluğunu, üzüntüsünü ele alan müzik arabesk müziktir.'' diyerek tanımladı.

Sanatçının 12 sinema filmi ve 2021 itibarıyla 65 albümü bulunmaktadır. Ayrıca söz ve müzikler de kendisine aittir.

Son olarak 28 Eylül 2020 tarihinde "Düşmanı Uzakta Arama Dostum" adlı 65. albümünü piyasaya çıkardı. Hakkı Bulut bir röportajında nasip olursa sevenlerini hiç Hakkı Bulut'suz bırakmayacağını ve 120 yaşına kadar müziğe devam ederek albüm sayısını yüze tamamlayacağını söyledi.

Son halini gören herkes aynı yorumu yaptı Narin Güran cinayetinde 3 kişi daha evdeymiş Dikkat! Meteorolojiden kritik uyarı geldi Uras, Bahçeli görüşmesine aracılık eden ismi verdi Asgari ücret için bir öneri de Ebru Polat'tan... Günlük burç yorumları: 22 Kasım Cuma