Hafıza sanatseverlerle buluştu. Sanatçı Eda Çığırlı “HAFIZA” ile belleğin taşıdıklarının izini sürüyor
Eda Çığırlı’nın hem geleneksel hem dijital kolaj tekniklerini kullanarak, hafızanın derinliklerinde hayatı ve ölümü kucakladığı kişisel sergisi “HAFIZA”, sanatseverlerle buluştu. Sergi, 14 Temmuz’a kadar “8 Artı 1 Galeri”de ziyarete açık olacak.
Düşlerinden aldığı ilhamı eserlerinde somutlaştıran sanatçı Eda Çığırlı, ilk solo sergisi "HAFIZA" ile izleyenlerle buluştu. Kadıköy Kızıltoprak’ta yer alan 8 Artı 1 Galeri’de sanatseverlerle buluşan sergi, 14 Temmuz’a kadar ziyarete açık olacak. Serginin açılışında Klinik Psikolog Nuray Yılmaz, Klinik Psikolog Deniz Türk ve Psikoterapist Nevhan Varol’un katılımlarıyla “Hafıza” konulu bir de söyleşi gerçekleşti.
HER HİKAYE BİR COĞRAFYANIN PARÇASIDIR
Sanatseverlerin, hem geleneksel hem de dijital kolaj tekniğindeki eserler ile karşılaşacağı sergide, Eda Çığırlı izleyenleri hafızasında bir yolculuğa çıkarıyor. Çığırlı, “HAFIZA” isimli sergisini şu sözlerle anlatıyor: “Her hikaye bir coğrafyanın parçasıdır. Her düş bir insana, her insan ise bir doğuma gebedir. Suya yazılıp okunamayan düşler gibidir zaman. İnsan zamanın içinde kuru topraklara benzer.
Uykusunda hayat ile ölümü kucaklar. Anadolu’da bir köy. O köyde küçük bir aile. Aslında köyün tamamı bir ailedir. Herkes akraba, herkes dosttur. Taştan topraktan örme bir kapı o kapıda Haydar ile Meryem. Haydar 1944’te doğmuş, Meryem ondan altı yaş küçük. Yaşayan altı, ölen dokuz çocukları var. Dedeler, nineler, koyunlar, kuzular, köpekler, tavuklar, eşekler derken birbiriyle eşleşmiş koca bir yuva.”