HAC KURA SONUCU SORGULAMA EKRANI 2025: Diyanet hac kuraları çekildi mi, sonuçlar ne zaman açıklanacak? (Hac kura çekimi canlı izle)

Hac kura sonucu sorgulama ekranı 2025, dini görevini yerine getirmek isteyen hacı adayları tarafından araştırma konusu oldu. Kura çekimleri, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 15 Temmuz Milli İrade Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonu'nda yapıldı. Hac kurası, Diyanet'in resmi internet sitesi üzerinden ve Youtube hesabından izlenebiliyor. Peki, Diyanet hac kuraları çekildi mi, sonuçlar ne zaman açıklanacak? (Hac kura çekimi canlı izle)

Hac kura çekimi 2025, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın katılımı ile canlı olarak gerçekleşti. Hac ön kayıtları e-Devlet kapısından 5 Ağustos'ta başladı ve 27 Eylül'de tamamlandı. Şimdi hacı adayları, hac kura sonucu sorgulama ekranını aratmaya başladı. Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğünün web sitesinde yer alan bilgiye göre; hac kuraları noter huzurunda çekildi. Adaylar kura çekiminin tamamlanmasıyla sonuçlarını, TC Kimlik Numarası ile görüntüleyebilecek. Peki, Diyanet hac kuraları çekildi mi, sonuçlar ne zaman açıklanacak? İşte, hac kura çekimi canlı izleme ekranı...

HAC KURA SONUCU SORGULAMA EKRANI 2025

2025 Hac kura çekimlerinin tamamlanmasıyla adaylar, e-Devlet kapısı üzerinden T.C. kimlik numaraları ile sonuçları öğrenebilecek. e-Devlet Diyanet İşleri Başkanlığı Hac İşlemleri ekranından hac kura sonucuna erişebilecek.

DİYANET HAC KURALARI ÇEKİLDİ Mİ, SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Diyanet İşleri Başkanlığı 15 Temmuz Milli İrade Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonu'nda gerçekleşen 2025 yılı hac kura çekimi, 31 Ekim 2024 Perşembe günü saat 10:30'da Ankara ile başladı. Kura sonuçlarına adaylar, 31 Ekim akşamı saat 21:00'da ulaşabilecek.

HAC KURA ÇEKİMİ CANLI İZLE

Hac kura çekimi, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü YouTube kanalından canlı yayınlandı.

KİMLER HAC'A GİDEBİLİR?

Diyanet İşleri'nden konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

Hac, İslâm’ın beş temel esasından biri olup bedenî ve malî yönü olan bir ibadettir. Sağlık, servet ve yol emniyeti yönünden haccetme imkânına sahip (Kâsânî, Bedâi‘, 2/120), hür, (İbn Ebî Şeybe, el-Musannef, 3/354 [14868]) akıl sağlığı yerinde ve büluğ çağına erişmiş Müslümanlara farzdır (Merğinânî, el-Hidâye, 1/132; Kâsânî, Bedâi‘, 2/120; İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, 2/453-454). Bu şartları taşıyan kişinin, imkân elde edince, geciktirmeden bu farzı yerine getirmesi gerekir. Hayatında bir defa hac yapmış olan Müslümanın bir daha haccetmesi gerekmez (Müslim, Hac, 412 [1337]); ancak nâfile olarak hac yapabilir (Ebû Dâvûd, Menâsik, 1 [1721]; İbn Mâce, Menâsik, 2 [2886]). Günümüzdeki kota sınırlamaları sebebiyle müracaat ettiği hâlde kurada ismi çıkmadığı için hacca gidemeden ölen kimseler, hacca gitmeye imkân bulamadığı için borçlu olarak ölmüş olmaz.

Kendisine hac farz olan kimsenin, haccını bizzat eda etmekle yükümlü olması için sağlıklı olması, tutukluluk veya yurt dışına çıkma yasağı gibi bir engelinin bulunmaması ve yolun güvenli olması şarttır (Mevsılî, el-İhtiyâr, 1/141). Hac yolculuğuna katlanamayacak, ya da fiilen haccedemeyecek derecede hasta olanlar ile yaşlılar, hac kendilerine farz olsa bile, eda ile yükümlü değildirler. Bu durumda olanlar şartları oluştuğu takdirde bizzat haccederler. Eğer şartlar oluşmazsa kendi yerlerine bedel göndererek hac yaptırırlar (Merğinânî, el-Hidâye, 2/482). Hacca yazılıp da kurada ismi çıkmayan veya yurt dışına çıkışla ilgili başka engellerden dolayı gidemeyen kişiler için bu da bir mazerettir.

Hayırlı Olsun Diyerek Yeni Asgari Ücreti Duyurdu İslam Memiş'ten Dikkat Çeken Altın ve Dolar Çıkışı Hakim Ziyech, Galatasaray kariyerini sonlandırdı Zehra Güneş paylaşımıyla Instagram'ı yine salladı İlişki teklifini reddeden kadını uçurumdan attı Bakanlık 7 ilde 29 firmayı daha ifşa etti