Günde 2 tane tüketmek yetiyor: Faydalarını duyan aktara koşuyor. Hazımsızlığa iyi geliyor, sindirim sistemini rahatlatıyor

Mutfaklarda sıklıkla görmeye alışık olmadığınız bu besin, her türlü hastalığa deva oluyor. Günde yalnızca 2 adet tüketerek hem genel sağlığınızı koruma altına alabilir hem de oluşabilecek risklere karşı önlem alabilirsiniz. İşte her derde deva olan o besin ve faydaları

Demirhindi, Afrika'ya özgü demirhindi ağacından elde edilen bir tropikal meyve türüdür. Ancak aynı zamanda Hindistan dahil diğer tropik bölgelerde de yetişir.

Demirhindi ağacı, tohumlar ve lifli bir hamur içeren fasulye benzeri kabuklar üretir. Bunlar olgunlaştıkça hamur macun kıvamına gelir ve tatlı-ekşi bir tat alır.

Demirhindi sağlık açısından bir dizi yarar sunan şifalı besinler arasında yer alır. Faydalarını okuduktan sonra aktara koşacaksınız. İşte demirhindinin mucizevi faydaları:

Kilo vermeye yardımcıdır

Demirhindi lif açısından zengin olan en faydalı besinlerden biridir ve yağ içeriği yoktur. Demirhindi aslında flavonoidler ve polifenoller içermesi nedeniyle kilo vermeye yardımcıdır.

Ayrıca demirhindi, karbonhidratı yağa dönüştürmekten sorumlu bir enzim olan amilazı düşürerek iştahı azaltır.

Sindirim rahatsızlıklarını giderir

Demirhindi, içeriğindeki tartarik asit, malik asit ve potasyum nedeniyle eski çağlardan beri müshil olarak kullanılan bir besindir.

Demirhindi ayrıca karın kaslarını gevşetme özelliği nedeniyle ishal tedavisinde de kullanılır. Yani demirhindinin meyvesi kabızlığı gidermek için kullanılırken, yaprakları ishal tedavisinde, kökü ve kabuğu ise karın ağrısını hafifletmek için tüketilen şifa deposu besinlerden biridir.

Boğaz ağrısı için birebir

Demirhindi özellikle çay olarak demlenip gargara şeklinde tüketiliyor. Demirhindiyle yapılan gargara, boğaz ağrılarını en aza indirerek boğaz ağrısını hafifletmede etkin rol oynuyor.

İyi bir magnezyum kaynağıdır

Bir porsiyon demirhindi, önerilen günlük magnezyum miktarının %25'inden fazlasını sağlar. Bu önemli besin; sinir ve kas fonksiyonunun düzenlenmesinde, kan basıncı kontrolünün sürdürülmesinde ve güçlü kemiklerin korunması da dahil olmak üzere vücudunuzdaki 300'den fazla temel süreci destekleyen şifa kaynağıdır.

Sağlıklı kalbi destekler

Demirhindi kalp dostu bir besindir. Demirhindide bulunan flavonoidler, "kötü" kolesterolü düşürür ve "iyi" kolesterol seviyelerini yükseltir.

Böylece kanda trigliseritlerin birikmesini önler. Ayrıca kan basıncınızı kontrol altında tutmanıza yardımcı olabilecek yüksek potasyum içeriğine sahiptir.

Karaciğeri korur

Demirhindinin karaciğer sağlığını önemli ölçüde etkiler. Kalori açısından zengin bir diyet karaciğerin yağlanmasına neden olur ve çalışmalar demirhindi özlerinin günlük tüketiminin bu durumu tersine çevirebileceğini göstermekte.

Narin cinayetinde 2 isim hakkında kritik gelişme Narin Güran cinayetinde katil belli oldu Galatasaray, Kadıköy'den lider döndü Narin Güran'ın köyü Tavşantepe'deki ölüm listesi Futbolcuları taşıyan otobüs yandı Kızıl Goncalar'ın final tarihi belli oldu