Günde 1 çay kaşığı tüketmeyen bin pişman: Her mutfakta var değerini kimse bilmiyor. Faydalarını duyunca mutfağa koşacaksınız

Mutfağımızda bulunan baharatlar, yemeklere ve tatlılara lezzet katmasıyla bilinir. Aynı zamanda her baharatın kendine özgü tadı ve faydası vardır. Yemeklere ve tatlılara nefis bir aroma katan bu baharat tam bir şifa deposu! İşte o baharat ve faydaları…

Tarçın hem tatlılarda hem de tuzlularda kullanılan kendine has aromasıyla bilinen lezzetli ve şifalı baharatlardan biridir.

Tarçın, vücudumuz için şifa kaynağı olan baharatlardan biridir. Tarçın günümüzde yalnızca yemeklerde ve tatlılarda değil, pek çok kür yapımında da kullanılmaktadır.

Her mutfakta olan tarçının faydaları saymakla bitmiyor. Kendine özgü nefis bir aroması olan tarçının faydalarını öğrendikten sonra, tüketmeyi asla ihmal etmeyeceksiniz.

İşte tarçının mucizevi faydaları…

KALP SAĞLIĞINI KORUR

Araştırmalara göre tarçının sağlık açısından en önemli faydalarından biri, kalp sağlığını iyileştirme yeteneğidir.

Tarçın kalbinizi sağlıklı ve güçlü tutmak için yüksek kolesterol düzeylerini ve yüksek trigliserit düzeylerini azaltmada etkin rol oynar.

Ayrıca tarçının, kalp krizi veya felç gibi kalp için risk faktörü olan yüksek tansiyonu azalttığı da araştırmalarla desteklenmiştir.

Tarçın ayrıca dolaşımı artırır ve doku onarımını iyileştirir. Bu da özellikle kalp krizi, kalp hastalığı ve felçle mücadeleye yardımcı olmak için kalp dokusunun yenilenmesinde yararlıdır.

KAN ŞEKERİNİ DENGELER

Tarçın, anti-diyabetik etkileriyle bilinir ve bu nedenle şeker hastaları için en iyi gıdalardan biri olarak kabul edilir.

Yapılan araştırmalara göre tarçının kan şekeri seviyelerini düşürebildiğini ve kan şekeri seviyelerini dengede tutmak için şekerin kan dolaşımından dokulara taşınmasına yardımcı olan insülin hormonuna duyarlılığı artırdığını bulmuş.

AĞIZ HİJYENİNİ SAĞLAR

Tarçın, ağız hijyeni için önemli baharatlardan biridir. Tarçın özellikle ağız kokusuna, diş çürümesine, meydana gelebilecek çürüklere ve ağız enfeksiyonlarına neden olan bazı bakteri türlerine karşı koruma sağlayan güçlü bir baharattır.

Tarçından elde edilen esansiyel yağlar güçlü antibakteriyel özelliklere sahiptir ve doğal bir gargara görevi görerek ağızdaki bakterilerle doğal olarak mücadele etmek için kullanılır.

Nane gibi tarçının da sağlığa faydalarından biri de canlandırıcı tadı nedeniyle sakızlarda doğal aroma maddesi olarak kullanılabilmesidir.

Ağızdaki bakterileri yok ettiği için tarçın, vücuda herhangi bir kimyasal madde eklemeden ağız kokusuyla mücadele etme özelliğine sahiptir.

Bu nedenle geleneksel olarak diş tozu olarak ve diş ağrıları, diş sorunları ve ağız yaraları için doğal bir çare olarak da kullanılan mucizevi bir baharattır.

BAĞIRSAK SAĞLIĞINI KORUR

Tarçın, probiyotik içeren baharatlardan biridir. Bu özellik ise, bağırsak bulunan iyi bakterilerin  büyümesine ve zararlı bakterilerin büyümesini engellemeye yardımcı olur.

BEYİN FONKSİYONUNU ARTIRIR

Tarçın, atioksidanlar açısından zengindir. Bu nedenle beyin fonksiyonlarını artırır, Parkinson ve Alzheimer hastalığı gibi nörolojik bozuklukların gelişimine karşı savunma oluşturur.

TARÇIN NASIL TÜKETİLİR?

Tarçını, tatlı veya tuzlu pek çok üründe kullanabilirsiniz. Aynı zamanda yoğurdun üzerine döküp bile tüketebilirsiniz. Özellikle kurabiye ve kek yapımında tercih edebilirsiniz.

TARÇININ BESİN DEĞERLERİ

1 çay kaşığı toz tarçının besin değerleri şu şekildedir:

Enerji: 6.42 kalori

Karbonhidratlar: 2,1 g

Kalsiyum: 26.1 miligram

Demir: 0.21 mg

Magnezyum: 1.56 mg

Fosfor: 1.66 mg

Potasyum: 11,2 mg

A vitamini: 0.39 mikrogram

Galatasaray, Kayseri'yi ezdi geçti A101 26 Aralık Perşembe aktüel kataloğu yayımlandı Kocaeli’de trajik son 6 kadını uyuşturup tecavüz etti AFAD'dan kritik sağanak uyarı Ayrıldığı nişanlısını öldürdükten sonra...