Gülşah Durbay Kimdir? Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Şehzadeler Belediye Başkanı seçilerek, Manisa'nın ilk kadın Belediye Başkanı olan Gülşah Durbay kimdir?

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi

Yerel seçimlerde birinci parti olan CHP, Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde de seçimi kazanmış ve belediye başkanlığını AK Parti'den almıştı. Belediyeyi 2019 seçimlerinde AK Partili aday kazanmıştı.

31 Mart 2024 seçimlerinde ise Şehzade Belediyesi CHP'ye geçti. 

CHP'nin adayı Gülşah Durbay, yüzde 38'in üzerinde oy alarak rakipleri AK Parti'nin adayı Yavuz Kurt (yüzde 28,52) ile İYİ Parti'nin adayı Ahmet Karadağ'a (yüzde 27,14) fark atmıştı.

Bu sonuçlarla CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in memleketi Manisa'da Şehzadeler Belediyesi'ni de CHP'den Gülşah Durbay kazanmış oldu.

GÜLŞAH DURBAY KİMDİR?

Şehzadeler Belediyesi'nde Gülşah Durbay ile ilgili şu bilgiler yer almakta...

4 Ocak 1988'de Manisa'da doğdu.

Eğitim hayatına Manisa'da başlayan Durbay, 2011'de Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu.

Manisa Celal Bayar Üniversitesinde ekonomi ve finans alanında doktorasına devam eden Durbay, özel bir şirkette yöneticilik yaptı.

Şirketlere gıda güvenliği, iş güvenliği, kalite ve strateji konularında danışmanlık yapan Durbay, CHP Manisa Gençlik Kollarında görev aldı.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Şehzadeler Belediye Başkanı seçilerek, Manisa'nın ilk kadın Belediye Başkanı oldu.

Galatasaray iki farklı üstünlüğünü koruyamadı Van Bronckhorst, Onana'yı kadroda düşünmüyor Fenerbahçe, Hollanda'dan bir puanla döndü Beşiktaş sahasında Frankfurt'a boyun eğdi Cem Garipoğlu gizemi için tarih verildi Ünlü sucuk markasının ürünlerinde eşek eti çıktı