Gözlerdeki bu belirti hafıza kaybıyla ilişkili: Hafıza kaybı belirtileri nelerdir?
Gözlerinizde meydana gelen ancak hafife aldığınız ya da normal gördüğünüz bu belirtiler, hafıza kaybıyla ilişkili olabilir. Gözünüzdeki bu belirtileri görmezden gelmeyin ve asla ihmal etmeyin. İşte gözlerdeki belirtinin hafıza kaybıyla ilişkisi
Gözlerde kendini belli eden sinir tikleri ve yorgunluk, B12 vitamini eksikliğinin habercisi olabilir. Doktorlar bu durumun ciddiye alınması gerektiğini de vurguluyor.
Kırmızı kan hücrelerinin üretimi, DNA sentezi ve sinir sistemi sağlığı, B12 vitaminine bağlı işlevlerden bazılarıdır.
Bu vitaminin uzun süre eksik olması, belirti vermeden ilerleyebilir ve zamanında teşhis edilmediği takdirde ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.
B12 eksikliğinin birçok belirtisi olsa da en şaşırtıcı belirtileri arasında göz seğirmesi ve göz bozukluğu meydana gelmesidir.
GÖZ SEĞİRMESİNE VE GÖZLERDE TİK OLUŞUMUNA DİKKAT!
B12 eksikliğinin gözle ilgili etkilerini inceleyen uzmanlara göre bu "optik nöropati" olarak tanımlanıyor. Doktorlar, göz tiklerinin stres, yorgunluk ya da aşırı kafein tüketiminden kaynaklanabileceğini belirtirken, iki haftadan uzun süren tiklerin B12 vitamini eksikliğine bağlı olabileceğinin de altını çiziyor.
B12 VİTAMİNİ EKSİKLİĞİ BELİRTİLERİ NEDİR?
Doktorlar, B12 eksikliğinin genel sağlığı ve göz sağlığını etkileyebileceğini, aşağıdaki belirtilere dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor.
- Soluk sarı ten
- Ağrılı ve kırmızı bir dil
- Ağız ülserleri
- Uzuvlarda meydana gelen karıncalanma
- Sinirli olma hali
- Hafıza bozukluğu
KALICI SORUNLARA NEDEN OLABİLİR!
B12 eksikliği giderilmezse görme sorunları, kısırlık ve kalp-damar hastalıkları riskini artırabilir. Çok geç kalınması halinde bazı etkileri de, uzmanlarca kalıcı olabilir.
B12 eksikliğini teşhis etmek için kan testi ve semptomların değerlendirilmesi kullanılır. Uzmanlara göre erken teşhis ve tedavi ile ciddi sağlık sorunlarının önüne geçmek mümkündür.