Görünce burun kıvırmayın 1 kaşık tüketin: Yoğurdun içine birkaç tane ilave etmeniz yeterli. Faydasını duyunca kaşık kaşık yiyeceksiniz

Lezzeti nedeniyle çok fazla kişinin tüketmek istemediği bamyanın tohumları, sağlığımız için güçlü faydalarla dolu. Özellikle yoğurt ile karıştırıp tüketince her derde deva oluyor. Faydalarını öğrenince kaşık kaşık tüketeceksiniz...

Sağlığımızı korumak, güçlendirmek ve bazı rahatsızlıklara şifa bulmak için tohumların gücü tartışılmazdır.

Günümüzde sağlıklı beslenmek için tüketilmesi gereken pek çok tohum mevcuttur. Bunlardan biri de bamya tohumudur.

Tadı nedeniyle pek tüketilmeyen bamya, sağlığımız için en önemli faydalar sunan besinler arasında yer alır. Buna bamyanın tohumları da dahildir.

Bamya tohumu da yoğurt da sağlığımız için önemli faydalar sunan iki ayrı besindir. Ancak ikisini bir araya getirerek, güçlü kombinasyon sağlamak mümkün.

Bamya tohumu ve yoğurt karışımının bu faydalarını öğrendikten sonra hiç düşünmeden kaşık kaşık tüketmek isteyeceksiniz.

İşte bamya tohumu ve yoğurdun mucizevi faydaları...

BAMYA TOHUMUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Bamya tohumu, içerisinde güçlü vitamin ve mineraller barındıran en faydalı tohumlardan biridir.

Bamya tohumu içerisinde bol miktarda B, C ve K vitamini bulundurur. Bunların yanı sıra kalsiyum, potasyum ve magnezyum açısından da zengindir.

Tüm bu güçlü özellikler de kötü kolesterolün düşürülmesinde ve böylece kalp sağlığını koruyup güçlendirmede etkin bir rol oynar.

Aynı zamanda karaciğer sağlığını koruyup güçlendirmede etkindir. Faydaları saymakla bitmeyen bamya tohumu, kan şekerinin düzenlenmesinde de etkilidir.

Bamya tohumunun en bilinen faydası ise; yorgunluk, halsizlik ve kırgınlık gibi rahatsızlıkların önüne geçtiğidir.

Özellikle kış aylarında da tüketilmesi gereken bamya tohumu ve yoğurt, bağışıklık sistemini korur ve güçlendirir.

Böylece hem grip veya nezle gibi soğuk algınlığı hastalıklarına hem de salgın hastalıklara karşı fayda sağlar.

Pek çok nedenden dolayı vücudumuzda zararlı toksinler oluşur. Bamya tohumu ve yoğurdun güçlü özellikleri, vücudumuzu tüm toksinlerden arındırır.

Bamya tohumu ayrıca dizlerde meydana gelen ağrılara ve kireçlenmelere doğal şifa kaynağı olur.

Bamya tohumu, bol miktarda lifle yüklüdür. Bu da tokluk hissini artırır ve metabolizmanın etkin çalışmasını destekler.

Tüm bu güçlü faydaların yanı sıra bamya tohumu ve yoğurt hem sinirlilik haline hem de stres seviyelerinin azalmasında büyük faydalar sunar.

BAMYA TOHUMU NASIL TÜKETİLİR?

Bamya tohumunu pek çok farklı şekilde tüketebilirsiniz. Dilerseniz tane tane olarak tüketebilirsiniz. Ya da toz haline getirebilirsiniz.

Toz haline getirdiğiniz bamya tohumunu çay şeklinde tüketebilirsiniz. Bunun yanı sıra yoğurt gibi besinlerle karıştırarak güçlü faydalarından yararlanabilirsiniz.

NOT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına tüketmeden önce mutlaka uzmanınıza danışın.

Narin cinayetinde 2 isim hakkında kritik gelişme Narin Güran cinayetinde katil belli oldu Narin Güran'ın köyü Tavşantepe'deki ölüm listesi Trabzon'da sağanak kabusu Futbolcuları taşıyan otobüs yandı Kayıp olan iş insanı ölü bulundu: Taşla ezmişler