Google'a rakip! SearchGPT nedir, özellikleri neler? OpenAI arama motoru SearchGPT nasıl kullanılır?

Google'a rakip olacak olan yeni bir arama motoru geliyor. Yapay zeka OpeanAI destekli SearchGPT test edildi. Yapay zeka sohbet robotu ChatGPT'nin geliştiricisi OpenAI'ın geliştirdiği arama motoru merak uyandırdı. Peki, SearchGPT nedir, özellikleri neler? OpenAI arama motoru SearchGPT nasıl kullanılır? İşte Google ile SearchGPT arasındaki farklar...

OpenAI, çevrimiçi arama motoru SearchGPT'yi test ettiğini duyurdu. Google'a rakip olması beklenen yeni yapay zeka destekli arama motoru SearchGPT, kısıtlı sayıda test kullanıcısına açıldı. Cevapları kullanıcısına net bir şekilde ve ilgili kaynaklarla sunan arama motoru, hızlı ve zamanında yanıtları ile Google'ın yerini alacak gibi duruyor. SearchGPT, internetteki bilgilere gerçek zamanı erişim olanağı sağlayacak. Bunun yanında Google gibi diğer arama motorlarından farklı olarak yalnızca link vermeyecek, bunun yanında bulduğu bilgileri özetleyip anlamlandıracak. Peki, SearchGPT nedir, özellikleri neler? OpenAI arama motoru SearchGPT nasıl kullanılır? İşte tüm detaylar...

SearchGPT NEDİR?

SearchGPT, yapay zeka robotu OpenAI tarafından geliştirilen yeni bir arama motorudur. Belirli bilgileri sorgulamak amacıyla tasarlanan SearchGPT test edildi. SearchGPT, gerçek zamanlı bilgi gerektiren ya da güncel konularla ilgili sorgularda etkileyiciliği ile öne çıkıyor. Google'ın arama motorundaki pazarına meydan okuması beklenen SearchGPT, önce küçük bir kullanıcı ve yayıncı grubuna test amaçlı sunuldu. Bir prototip olarak karşımıza çıkan SearchGPT, sohbet tarzında yanıtlar verecek ve ilgili kaynaklara açık bağlantılar sunacak. Yani verilen bilginin kaynağını da görmüş olacağız. SearchGPT sayesinde ChatGPT'de yapılan aramalarda güncel bilgilere erişilebilecek.

SearchGPT ÖZELLİKLERİ NELER?

SearchGPT'nin başlıca özellikleri olarak şunlar sayılabilir:

  • SearchGPT, internet üzerinden gerçek zamanlı bilgi toplayarak kullanıcılara en güncel verileri sunuyor.
  • Birden fazla kaynaktan bilgi toplayarak daha kapsamlı ve doğru yanıtlar veriyor. Bu sayede bilgi doğruluğu ve güvenilirliği artıyor.
  • Farklı bakış açılarına sahip kaynakları seçerek konunun farklı yönlerini ve yorumlarını sunuyor.
  • Kullanıcı sorgularını hızlı bir şekilde işleyerek kısa sürede bilgi sağlıyor.
  • Toplanan bilgileri analiz ederek en uygun ve doğru cevapları sunuyor.
  • Farklı konular hakkında bilgi toplayabiliyor ve çok çeşitli sorgulara yanıt verebiliyor.
  • Seçilen kaynakların güvenilir olmasına dikkat ediyor ve yanlış bilgi sunma olasılığını en aza indiriyor.
  • Kullanıcıların kolayca sorgu yapabilmesi ve ihtiyaç duyduğu bilgilere ulaşabilmesi için tasarlanan SearchGPT, özellikle haberler, spor skorları, hava durumu gibi sürekli değişen bilgilerde anlık güncellemeler sağlıyor.

SearchGPT NASIL KULLANILIR?

SearchGPT henüz test kullanıcılarına açık. ChatGPT’ye entegre edilmesi beklenmekte olan SearchGPT, henüz doğrudan herkese açık bir şekilde kullanılmıyor. Bundan dolayı SearchGPT'nin nasıl kullanıldığı ile ilgili şu anlık bir açıklama bulunmuyor.

SearchGPT NE ZAMAN KULLANIMA SUNULACAK?

Şu an yalnızca 10 bin test kullanıcısına açık olan SearchGPT ile ilgili OpenAI yöneticisi Sam Altman da X’ten yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Aramayı bugün olduğundan çok daha iyi hale getirecek alan olduğunu düşünüyoruz. SearchGPT adında yeni bir prototipi başlatıyoruz. Prototipten öğreneceğiz, onu daha iyi yapacağız ve ardından gerçek zamanlı ve maksimum düzeyde yararlı hale getirmek için teknolojiyi ChatGPT’ye entegre edeceğiz.”

Narin Güran soruşturmasında sıcak gelişme! Ünlü oyuncu evinde ölü bulundu Galatasaray'ın yeni hedefi Gonçalo Guedes Fatih Terim sorusu sosyal medyayı ikiye böldü 5 büyüklüğünde deprem! Kandilli: 3.3 büyüklüğünde bir deprem oldu