Google, link kısaltma uygulamasını kapatıyor: Kısaltılan linkler yakında çalışmayacak

Google, son dönemde sunucularını rahatlatmak ve az kullanılan uygulamalarını kapatmak için harekete geçti. Daha önce kapatılan link kısaltma hizmeti Goo.gl için yeni bir gelişme var. Yakında, bu hizmetle kısaltılan tüm linkler çalışmaz hale gelecek.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi

Google, son dönemde sunucularını rahatlatmak ve az kullanılan, talep görmeyen uygulamalarını birbiri ardına tarihin tozlu raflarına gömüyor: Son olarak geçtiğimiz yıllarda kullanıma kapatılan link kısaltma uygulaması ‘Goo.gl’ için bir kötü haber daha geldi. Yakın zamanda, kısaltılan linklerin hiçbiri çalışmayacak.

shiftdelete.net'teki habere göre 2019 yılında kullanıcıların yeni link kısaltmalarına kapatılan ve Google tarafından artık kullanılamayacağı açıklanan hizmet, artık daha önce kısaltılan linklerin de yönlendirilemeyecek olmasıyla tarihe karışmış olacak. Google, 25 Ağustos 2025 tarihi itibarı ile kısaltılan linklerin hiçbirinin doğru adrese yönlenmeyeceğini açıkladı.

Ünlü şirket, yaptığı açıklamada Goo.gl linklerinin bu tarihten itibaren bir hata sayfasına yönlendirileceğini, sayfada da Google’ın meşhur ‘404 Hatası’ bulunacağı belirtildi.

Hatta bugünden itibaren, eğer Goo.gl tarafından yönlendirilen bir sayfa linkine tıklarsanız, bu hizmetin yakın zamanda kullanımdan kalkacağı ve Google tarafından yayınlanan blog gönderisi tarafından detaylı bilgileri alabileceğinize dair bir pencere karışınıza çıkıyor.

Narin Güran soruşturmasında sıcak gelişme! Ünlü oyuncu evinde ölü bulundu Galatasaray'ın yeni hedefi Gonçalo Guedes Fatih Terim sorusu sosyal medyayı ikiye böldü 5 büyüklüğünde deprem! Kandilli: 3.3 büyüklüğünde bir deprem oldu