Gökyüzü meraklılarına görsel şölen. Perseid meteor yağmuru nedir, hangi gün. Perseid meteor yağmuru nereden izlenir, Türkiye'den görülecek mi?

Perseid meteor yağmuru nadir gerçekleşen doğa olaylarından biridir. Halk arasında 'yıldız kayması' olarak bilinen perseid meteor yağmuru gökyüzünde görünür saçılma noktası Perseid takımyıldızı'na denk geldiği için bu ismi almıştır. Perseid meteor yağmuru için geri sayım sona erdi. Peki Perseid meteor yağmuru nedir, hangi gün? Türkiye'den görülecek mi? İşte merak edilenler.

Perseid meteor yağmuru senede bir kez meydana gelir. Gökyüzü meraklıları bu tarihi her yıl merakla takip eder. 

Perseidler olarak da bilinen perseid meteor yağmuru her sene temmuz ayının ortasından ağustos sonuna kadar aktif olur.

Peki Perseid meteor yağmuru nedir, hangi gün? Türkiye'den görülecek mi? İşte merak edilenler.

PERSEİD METEOR YAĞMURU HANGİ GÜN GERÇEKLEŞECEK?

Perseid meteor yağmuru yılda birçok kez gerçekleşen meteor yağmurları arasında en etkileyicisi olarak bilinir. Her sene ağustos ayına denk gelen perseid meteor yağmuru 12 ve 13 Ağustos'ta meydana gelecek. Perseid meteor yağmuru gökyüzünü aydınlatarak dünya genelinde zirve yapacak.

Kozmik olay, gece gökyüzünde saatte yaklaşık 100 göktaşı fırlatacak.

PERSEİD METEOR YAĞMURU TÜRKİYE'DEN GÖRÜLECEK Mİ?

Perseid meteor yağmuru kuzey yarım küreden görünebilecek. Bilim insanları tam bir görsel şölen yaratacak perseid meteor yağmurunun Türkiye'den de gözlemlenebileceğini belirtiyor.

PERSEİD METEOR YAĞMURU ÇIPLAK GÖZLE İZLENİR Mİ?

Perseid meteor yağmuru çıplak gözle izlenebilecek.

PERSEİD METEOR YAĞMURU NEDİR?

Perseidler 1862 yılında keşfedilen Swift-Tuttle Kuyruklu Yıldızı'ndan arta kalan parçalara denir. Perseus Takımyıldızı bölgesinde gözlemlenir. Bu sebeple Perseid adını taşır. Taşlar atmosferde iz bırakarak kül olur. Bu duruma halk arasında 'yıldız kayması' denir.

Perseid meteor yağmuru zirve tarihinde saatte 60'tan fazla meteor gözlemlenebilir. Meteor yağmuru gökyüzü boyunca görülebilir. Kuzey yarım küreden izlenen perseid meteor yağmurları seyrek olarak Güney Yarım Küre'den de gözlemlenebiliyor.

Şafakla öğlen arasında birçok meteor gün ışığından dolayı görünmez. Gece yarısından önce atmosfere giren bazı meteorlar ise uzun parlak izler bırakıp ateş topları oluşturabilir. Meteorlar genellikle 80 kilometre yüksekte, atmosferde yanarak parçalanır.

Galatasaray, Kayseri'yi ezdi geçti Maximin, Mourinho'yu hayal kırıklığına uğrattı Wanda Nara Siyah Tangasıyla Meydan Okudu! Şakir Paşa Ailesi'ndeki yatak sahneleri alev aldı! Türkiye'nin en zeki illeri belli oldu! AFAD duyurdu: Muğla açıklarında deprem