Gitmek Cesaret İstiyor. Bu Tatil Köyünde Kıyafet Giymek Yasak

Bu köyde tatil yapmak cesaret istiyor. Çünkü 30'a yakın kuralı var. Kurallardan biri de elbise giymemek. Reklam yapmamasına rağmen dünyanın her ülkesinden buraya turist akını var. En çok Hollanda, Belçika, Fransa, Birleşik Krallık ve Almanya'dan geliyorlar.

İspanya'da kıyafet giymenin yasak olduğu tatil kampı El Fonoll, dünyanın dört bir yanından ziyaretçi çekiyor.

İber Yarımadası'nın kuzeydoğusunda yer alan Katalonya özerk bölgesindeki nüdist tatil köyü 1998'de kuruldu. 

Tarragona şehrindeki El Fonoll, İspanyol girişimciler Emili Vives and Nuria Espinal'ın yatırımlarıyla 14. yüzyıldan kalma bir köyün üzerine inşa edildi. 

İspanyol gazetesi El Pais'in görüştüğü Vives, 1950'lerde terk edilen köyü aldığında burayı sıfırdan ayağa kaldırdığını belirterek "Burada gidecek hiçbir yer yoktu. Her şey yerle bir olmuştu, her yer terk edilmişti." dedi.

Bölgeye ilk taşındıklarında bir süre karavanda yaşadıklarını anlatan Vives, çocuklarının da yardımıyla köyü nüdistlerin bir numaralı adreslerinden biri haline getirdiklerini belirtiyor. 

Vives, bölgeyi yenilemek için yaklaşık 150 milyon İspanyol Pesetası (yaklaşık 32,3 milyon TL) harcadığını ve neredeyse 10 yıl boyunca arazi ve ruhsatla ilgili hukuki sorunlar yaşadığını söylüyor.

Köyde kamp alanları, pansiyonlar, evler ve restoranlara ek olarak küçük bir sinema, yoga kulübü ve masaj salonu da var. Tüm tesisler Vives ve eşi Nuria'ya ait. 

KÖYDE 30'A YAKIN YASAK VAR

Independent Türkçe'deki habere göre El Fonoll'da kamuya açık alanlarda kıyafet giymek, sigara içmek ya da etraftaki ziyaretçilerin rızası olmadan fotoğraflarını çekmek yasak. Köyde uyulması gereken 30'a yakın kural var. 

"Beynimizi yıkamak isteyenleri içeri almıyoruz. Burası her türlü ideolojiye saygı duyulan bir alan" diyen Vives, kuralları eşi Nuria'yla belirlediklerini ve ziyaretçilerin önerilerini de dikkate aldıklarını söylüyor.

Vives, köyün büyük ilgi gördüğü belirterek şu ifadeleri kullanıyor: En çok Hollanda, Belçika, Fransa, Birleşik Krallık ve Almanya'dan geliyorlar. Fakat dünyanın her yerinden ziyaretçimiz var. Hiç reklam yapmadığımız halde İzlanda'dan bile çok sayıda turist geliyor.

Nüdizmi doğayla uyumlu şekilde yaşama felsefesi olarak gördüğünü söyleyen Vives, "Her zaman nüdizmin ne olduğunu yaymaya, açıklamaya ve savunmaya çalıştım. Hiçbir şeyden pişman değilim" diyor.

Enes Güran'ın Ses kayıtları Ortaya Çıktı Derin yırtmaçlı sahne kıyafeti olay yarattı Okan Buruk'un özel isteği Michail Antonio Narin Güran cinayeti davasında yeni gelişme! Sıcaklıklar 15 derece birden düşecek Son halini gören herkes aynı yorumu yaptı