Genç yazılımcılardan Twitter Facebook karışımı site
Gebze'de yaşayan yazılımcılar kurdukları Facebook ve Twitter benzeri bir site kurdu.
Gebze ilçesinde yaşayan iki genç, kurdukları sosyal paylaşım sitesiyle Facebook ve Twitter'a rakip olmak istiyor.
Yazılım ve tasarımı tamamen Türk kullanıcılarının istekleri doğrultusunda hazırlanan www.freelyshout.com isimli sitede Twitter, Facebook ve Foursquare gibi sosyal paylaşım sitelerinde gerçekleştirilen her türlü işlem yapılabiliyor. Sitede, öğrenciler dersleriyle ilgili her türlü bilgiye ulaşılabiliyor, kan ve organ nakli ihtiyacı olanlar, taleplerini buraya yazarak, diğer kullanıcıları haberdar ediyor.
Ayrıca Twitter'daki gibi 140 karakter sınırlaması bulunmayan sitede kullanıcılar iletilerini sınırsız yazıp, isterlerse blog oluşturabiliyor, fotoğraf ve video paylaşımı yapabiliyorlar.
Sitenin kurucularından 25 yaşındaki Yasin Ersoy, 13 yaşından beri bilgisayar ve elektronik yazılımıyla ilgilendiğini, sosyal medyanın gücünü gördükten sonra ilk yapmak istediği şeylerden bir tanesinin de tamamen yerli yapım bir proje geliştirmek olduğunu söyledi.
Sosyal medya alanında Türkiye'nin de böyle bir hamle yapmasını istediğini, bu düşüncesini arkadaşı Ertan Aktaş'la paylaştığını anlatan Ersoy, "İkimiz de işten ayrılıp, bu projeye kendimizi adadık. Yaklaşık 2,5 senedir bu proje üzerinde çalıştık. Bir buçuk yıl sadece sistemin ortaya çıkması için gece gündüz çalıştık. Sitenin test aşamalarını tamamladık. Bir yıldır site yayında" diye konuştu.
FACEBOOK VE TWITTER KARIŞIMI BİR PROJE
Geliştirdikleri sistemin, Facebook ve Twitter'dan farklı olduğunu belirten Ersoy, şöyle devam etti:
Sitede 'kaynaklar' diye bir bölüm var. Üniversite öğrencileri derslerini buradan yapabiliyorlar. Bütün istedikleri bilgileri alabiliyorlar. Sosyal sorumluluk uygulamamız var. Kan ve organ arayışı. Organ bağışı ve kan vermek isteyenler buraya girebiliyorlar. Örneğin Kocaeli'de kan veya organ arandığı zaman, kullanıcılar bunu sisteme giriyorlar ve bu şehirde yaşayan diğer diğer kullanıcılara uyarı gidiyor. Yani "şu hastanede, şu grupta kana veya organ nakline ihtiyaç var" şeklinde önlerine düşüyor.
Haberin devamını okumak için TIKLAYINIZ