Gebze Belediyesi barınağında vahşet! Gebze hayvan katliamı olayı nedir?

Gebze Belediyesi'ne ait Sokak Hayvanları Tedavi, Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi'ndeki görüntüler sosyal medya platformu X'te infial yarattı. Paylaşılan görüntülerde, köpeklerin siyah çöp poşetlerine konduğu ve çöpe atıldığı görüldü. Toplam 30 köpek ve 13 kedinin 'keta-control' adındaki ilaçla öldürüldüğü söyleniyor. Peki, Gebze hayvan katliamı olayı nedir? İşte son durum...

Gebze Belediyesi'ne ait Sokak Hayvanları Tedavi, Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi'nde 30 köpek ve 13 kedinin öldürülüp poşetlere konularak çöpe atıldığı iddia edildi. Sosyal medyada kısa süre içinde hızla yayılan olay, halkın büyük tepkisini çekti. Hayvanların, 'sokak hayvanları yasası' kapsamında öldürüldükleri ve çöp konteynerlerine atıldığı öne sürüldü. İşte, Gebze hayvan katliamı ile ilgili detaylar...

GEBZE HAYVAN KATLİAMI OLAYI NEDİR?

Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki Gebze Belediyesi'nin Sokak Hayvanları Tedavi, Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi'nde 13 kedi ve 30 köpek, iddiaya göre öldürüldükten sonra poşetlere konularak çöp konteynerine atıldı. Hayvanseverler yaptıkları açıklamada ve paylaşımlarında, poşetlerin içinde anestezik bir ilaç bulunduğu da görüldü.

Sosyal medyada hızla yayılan görüntülerde, çöp konteynerlerine atılan köpek ve kedilerin olduğu poşetler çıkarıldı. Ölü hayvanların yanında aralarında hala nefes alan hayvanların da olduğu görüldü. Yaşanan olaydan sonra hayvanlar polise durumu bildirip bölgeye ekip çağırdı.
30 köpek ve 13 kedinin "Keta-Control" isimli ilaçla öldürüldüğünün tespit edildiği iddia ediliyor.
bianet'in haberine göre; Gebze Belediyesi, konudan haberdar olmadıklarını söyledi. Olay yerinde olan hayvan hakları savunucusu, Gebze Belediyesi çalışanlarının “Yeni çıkan yasa kapsamında” hayvanları öldürdüklerini söylediklerini belirtti. Yerelde gönüllü olarak da çalışan hak savunucusu, toplamda 30 köpek ve 13 kedinin "Keta-Control" isimli ilaçla öldürüldüğünü söyledi.

Yine bianet'e konuşan CHP İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir, hayvanların nasıl öldürüldüğünün tespit edilmesi için savcıyı beklediklerini; ancak savcının hala olay yerine gelmediğini ve bu süreçte delillerin karartıldığını söyledi. Özdemir, savcı gelene dek ölen hayvanların yanında oturma eyleminde olduğunu duyurdu.

Hayvanlarının hepsinin sağlıklı olduğunu ve her hafta çarşamba günleri hayvanları beslediklerini söyleyen bir başka gönüllü, bu hafta gittiklerinde hayvanların bir çoğunu orada göremediklerini belirtti. Hayvanların akıbetini merak eden gönüllüler, alanda yaptıkları aramada hayvanların öldürülerek siyah çöp torbalarına konduğunu gördüklerini söyledi.

Kocaeli Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mehmet Bostancı, poşetlerin içindeki ilaç şişeleriyle ilgili, “İlk belirlemelere göre görüntülerdeki ilaç şişelerinin anestezi ilaçları olduğu anlaşılıyor. 3-4 yıl önce de benzer bir tablo yaşandı. Transfer işlemi öncesi böyle bir şey yaptıklarını düşünüyoruz. Verilen bu anestezi ilaçlarıyla ölümle sonuçlanma normal değil. Teknik inceleme devam ediyor” açıklamasında bulundu.

KETA CONTROL NEDİR?

Keta-Control; at, sığır, koyun, köpek ve kedilerde her türlü büyük ve küçük ameliyatlarda genel anestezik ilaç olarak kullanılıyor.

İslam Memiş Uyardı: Uzak Durun Fethullah Gülen Öldü Yüzde 25 İndirim Geldi İşte iddianamedeki bir numaralı sanık Fethullah Gülen'in Yerine Geçecek Sürpriz İsim Dilan Polat ve Sıla Doğu hakkında yeni gelişme Emekliye 2 maaş - 2 tazminat düzenlemesi!