Gazetecinin protestosu basın toplantısını karıştırdı!
Siyasi liderler, genç gazeteci tarafından protesto edildi.
Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Almanya'daki resmi ziyaretinde Merkel ile düzenlediği ortak basın toplantısında genç bir gazeteci tarafından protesto edildi.
Almanya Başbakanı Angela Merkel ve darbeyle yönetime gelen Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin basın toplantısı sonrasında Sisi'yiprotesto eden gazeteci Fagr Eladly, "Benim bu eylemi yapmaktaki amacım Mısır'da zulme uğrayan insanların yanında olduğumuzu göstermek. Çünkü Mısır'da hukuk yok, özgürlük yok" dedi.
Almanya'da resmi temaslarda bulunan Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'yi, Başbakan Merkel ile düzenlediği ortak basın toplantısı sırasında protesto eden gazeteci Eladly, AA'ya konuştu.
Almanya'nın Mainz şehrinde tıp okuduğunu ve aynı zamanda bir radyoda asistan gazetecilik yaptığını söyleyen Eladly, Mısır'da haksızlığa uğrayan insanların sesi olmak istediği için protesto eyleminde bulunduğunu vurguladı.
Eladly, "60 yıldır Mısır'da diktatörlükle yönetiliyoruz. Bu diktatörlük de artık ayyuka çıktı. Bu protestoyu yaptım, çünkü hukuk istiyoruz, özgürlük istiyoruz" diye konuştu.
Mısır'da insanlara "insan haysiyetine" göre davranılması gerektiğini kaydeden Eladly, "Almanya'da yaşayan bir olarak görüyorum ki herkese insan haysiyetine göre davranılmalı. Bu Mısır'da bulunmayan bir olgu" ifadelerini kullandı.
Eylemi yapmaktaki amacı
Eladly eylemi Mısır halkının sesi olmak için gerçekleştirdiğine işaret ederek, "Bu eylemi yapmaktaki amacım Mısır'da zulme uğrayan insanların yanında olduğumuzu göstermek. Çünkü Mısır'da hukuk yok, özgürlük yok" dedi.
Almanya Başbakanı Angela Merkel'i de eleştiren Eladly, şöyle devam etti:
"Merkel dünyadaki herkese karşı Almanya'daki kanunlarımız nasılsa ona göre hareket etmeli. Ama bu Merkel'in yapmadığı bir şey. Sisi'nin desteklenmesi ahlaki olarak kabul edilemez. Çünkü o demokratik bir lider değil. O hukuk egemenliğini reddetti ve Mısır'daki demokrasiyi katletti."
Protesto anını anlattı
Eladly, gerçekleştirmiş olduğu eylem esnasında başına gelenleri şu şekilde anlattı:
"Basın toplantısına gittim ve bayan Merkel'e bir soru sormak istediğimi söyledim. 'Çok uzak bir yerden size bir soru sormak için geldim' dedim. Merkel bana 'burada uyulması gereken bir soru sorma düzeni olduğunu' söyledi. Ben mikrofonu alıp sorumu sormaya çalıştım ama bana mikrofonu vermediler. Dört adet soru sorulduktan sonra bana 'başka soru sorulmayacağını' söylediler. Ben de bunun üzerine Sisi'nin yüzüne karşı 'O bir katil, o bir katil, o bir katil' şeklinde bağırdım. Sonrasında beni yakaladılar. Tahmin ediyorum bir polis memuruydu. Kendisini göremedim, çünkü arkamdaydı. Merkel'e 'bana yardım et, beni zorla tutuyorlar' şeklinde bağırdım. Çünkü Mısır polisi ve askeri de bana müdahale etti. Hiçbir şey göremedim, çünkü her şey çok hızlı oldu. Hatırladığım tek şey Rabia işareti yaptığım, onun bir katil olduğu şeklinde ve 'askeri darbeyi engellemeliyiz' şeklinde bağırmamdır." (AA)