Gazeteci Nuriye Akman YGS'ye girdi

Nuriye Akman'da öğrencilerle birlikte sınavda ter döktü.

"Zaman Gazetesi" köşe yazarı Nuriye Akman bugün gerçekleşen YGS'ye (Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı) girdi. Akman, sınava köşe yazısında yazmak için katıldığını söyledi.



Cihan Haber Ajansı'nın haberine göre Nuriye Akman sınavda zorlanmadığını ve soruların kolay olduğunu söyledi. Sınava hazırlanmadığını ama dershanelere gidip öğrencilerin neler yaşadığını, nasıl hazırlandığını gözlemlediğini belirten Nuriye Akman, "Öğrencilerin neler hissettiklerini anlamak için sınava girdim. Beklediğimden kolay geçti. Gözümde büyütmüşüm sınavı. Çünkü 38 senedir hiç böyle sınav işleriyle ilgilenmedim" dedi.



Sınav sisteminin öğrencileri yıprattığını ve değişmesi gerektiğini de ifade eden Nuriye Akman; "Bu sınav sistemi çok doğru bir sistem değil. Çocukların kişiliklerine uygun meslek seçmelerine hiç yardımcı olmayan bir sistem. Tam tersine suları tersine akıtan bir sistem. O yüzden bence, lisede rehberlik hizmetlerine çok daha ağırlık verilmeli. Daha lisedeyken çocukların hangi mesleğe uygun olduğu anlışılıp ona göre yönlendirilmeli. Duygusal zekayı hiç ölçmeyen bir sistem, sadece IQ'ya bakan bir sistem. O yüzden değişmesi gerekir diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.


Narin Güran cinayetinde ilk defa duyacağınız bilgi Pıtrak otunun faydalarına inanamayacaksınız Narin cinayetinde kan donduran rapor! Ernest Muçi devre arasında Beşiktaş'a veda ediyor Bugün akaryakıt alacaklar dikkat! Benfica'ya üç puanı Kerem ve Orkun getirdi