Gaz sıkışması belirtileri nedir, neden olur? Gaz sıkışmasına ne iyi gelir?

Her insanın bağırsağında gaz bulunur. Sağlıklı kişilerin vücudundan düzenli olarak atılan gazı, bazı durumlarda atmak zorlaşır ve bu da gaz sıkışmasına ya da gaz sancısına neden olabilir. Bazı besinler ve hatalar gaz sıkışmasına neden olurken, bazıları da gaz sıkışmasına iyi gelir

Gaz, sindirim sisteminin doğal işleyişi sırasında ortaya çıkan bir durumdur. Ağızdan veya anüsten çıkan gaz, fazla gazın dışarı atıldığı normal bir olgudur.

Sindirim sistemindeki gaz atılmayarak vücutta kalır ve bu da gaz sancısına neden olur. Gaz basıncına genellikle yemek yeme veya sindirme neden olur, ancak bazı tıbbi durumlar da ağrıya neden olabilir.

Sindirim işlemi sırasında bağırsaklara giren kısmen sindirilmiş besinlerin bağırsak bakterileri tarafından sindirimin son aşamasına geçmesiyle gaz açığa çıkar.

Bazı yiyeceklerin bu bakteriler tarafından sindirilmesi zordur, bu da üretilen gaz miktarını artırır. Üretilen gaz karbondioksit, hidrojen ve metan gazından oluşur.

Bu sorun genellikle kısa sürede düzelir, ancak bazı durumlarda şiddetli ağrıya neden olabilir. İşte gaz sıkışması belirtileri ve gaz sıkışmasına iyi gelen yöntemler...

GAZ SIKIŞMASI BELİRTİLERİ

Gaz sıkışması, birçok belirtiyle kendini gösterir. Gaz sıkışmasının belirtileri arasında; geğirememe, yellenememe, karın krampları, şişkinlik hissi ya da mide ekşimesi olabilir.

GAZ SIKIŞMASINA NE İYİ GELİR?

Gaz sıkışmasını tedavi eden bazı etkili yöntemler vardır. Bu yöntemlerin en başında, bazı rahatlatıcı bitki çaylarını içmek gelir.

Örneğin papatya, nane, rezene, zerdeçal, kimyon ve kişniş gibi bitki çaylarını tüketmek, gaz çıkışını kolaylaştırarak gaz sancısına iyi gelir.

Tüm bunlarla birlikte egzersiz yapmak, gazın bağırsaklardaki hareketini kolaylaştırarak kolayca çıkmasına destek olur.

BU BESİNLERİ TÜKETMEYİN

Gaz sıkışmasına neden olan bazı besinler vardır. Bu besinlerin en başında, yüksek lifli yiyecekler bulunur.

Lahana, Brüksel lahanası, enginar, elma, armut, karnabahar, soğan, sarımsak, şeftali, tam buğday ya da kepek gibi besinler, yüksek miktarda lif içerir.

Yüksek lifli gıdalardan birkaç hafta uzak durmak, gaz sıkışmasının önüne geçebilir. Ayrıca süt ürünlerinin tüketimi, ya da laktozlu süt tüketmek, gaz sancılarını artırabilir.

Bunların yanı sıra gazlı içecek tüketmek, kızarmış ya da yağlı yiyeceklerin tüketimi de gaz sıkışmasını tetikler. Yağ, bağırsaklardan gazın temizlenme süresini uzatır.

Bu ilçelerde saatlerce elektrik olmayacak Kavga çıkaracak miras açıklaması O sapığın erken tahliye isteği: Bodrumlu ev! 15 yıllık evlilik 5 dakikada bitti Ocak Ayının 3. Haftasında Çok Güçlü Gelebilir 6.6 büyüklüğünde deprem uyarısı!