Financial Tımes: 'Türkiye'de medyaya kısıtlama ekonomiyi gölgeliyor'

'Financial Tımes' İstanbul muhabiri yaptığı haberde Türkiye'de son günlerde yaşananları değerlendirdi.

İngiltere’de yayınlanan Financial Times gazetesinde bugün yayınlanan ve İstanbul muhabiri Daniel Dombey'in imzasını taşıyan bir değerlendirme yazısında Türkiye’de son dönem yaşananlar ele alındı. 'Medyaya kısıtlamalar Türkiye'nin ekonomisine gölge düşürüyor' başlıklı makalede özellikle yeni internet düzenlemesine değinilmiş. 



Yazısına "Türk hükümeti geçen yılın sonlarında, bir yolsuzluk skandalının ilk sancılarında neden ülkenin internet düzenleme kurumunun başına eski bir gizli polisi getirdi?" sorusuyla başlayan Dombey, bu soruya verilecek yanıtın, Türkiye'de hem ifade özgürlüğü, hem de ekonomik görünüm açısından sonuçları olacağını söylüyor. 



Dombey, eski MİT üyesi Ahmet Cemalettin Çelik'in Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na (TİB) atanmasın değinirken, okurlarına, bu konuyla ilgili ‘bilinmesi gereken ilk şeyin’, TİB’in ‘diğer ülkelerdeki emsallerine hiç benzememesi’ olduğunu belirtiyor ve şöyle devam ediyor: 



"Öncelikle, kurumun kendi internet sitesinden dile getirdiği ettiği ilk 5 görevi, dinlemelerdeki rolüyle ilgili. Dahası parlamento geçen hafta bu kuruma, internet sitelerini, ‘mahremiyet’ gerekçesi mahkeme kararı olmadan internet sitelerini engelleme yetkisi verdi. Muhalif siyasetçiler cumhurbaşkanının imzasını bekleyen düzenlemenin şimdi durdurulan yolsuzluk soruşturmasında, hükümetle bağlantılı isimlerle ilgili materyalin internete sızmasını önlemeyi amaçladığını söylüyor. AB, ABD ve Avrupa Konseyi kaygılarını dile getirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise buna internet yasasının 'paralel devlet’ tehdidini ortadan kaldırmayı amaçladığını söyleyerek yanıt veriyor. Paralel devlet Erdoğan'ın hükümetin şimdi kavgalı olduğu eski müttefiki, Vaiz Fethullah Gülen'in polis, savcılıklar ve yargıdaki destekçileri için kullandığı bir terim"



Haberin devamını okumak için tıklayınız


Narin Güran Cinayetinde Gizli Tanık Ortaya Çıktı Jose Mourinho'nun, Nesyri pişmanlığı Beşiktaş sahasında Eyüpspor'u mağlup etti Kalça fotoğrafı paylaştı ortalık karıştı! Milli oyuncudan derbi paylaşımı: Yıldız göndermesi AFAD duyurdu. 4.9 büyüklüğünde bir deprem oldu