Financial Times Ruhani ziyaretini yazdı: Buzları eritme umudu

Financial Times, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin Ankara ziyaretinin, "Türkiye ile İran arasındaki buzları eritme umudu yarattığını" belirtiyor.

Daniel Dombey ve Najmeh Borzorgmehr imzalı haberde, Ruhani'ye çok sayıda bakan ile 90'ı aşkın işadamının eşlik ettiğine dikkat çekiliyor.



İki ülkenin Suriye'deki iç savaşta zıt kutuplarda yer aldığı hatırlatılan haberde görüşüne yer verilen Carnegie Europe uzmanı Sinan Ülgen, "Bu ziyaretin gerçekleşmesinin esas sebebi, hem Ankara'da hem da Tahran'daki gerçekçilik anlayışı" diyor.



Ziyareti "dönüm noktası" olarak tanımlayan Ruhani'nin, iki ülkenin politik ve ekonomik ilişkileri geliştirme niyetinde olduğunu belirtmesinin altı çiziliyor haberde.



Haberin tamamını okumak için tıklayınız...


Volkan Konak'ın vasiyeti ortaya çıktı! Siyasilerden Volkan Konak için taziye mesajı Volkan Konak'ın cenaze töreni belli oldu! Dehşet veren olay! Öldüresiye dövdüler Volkan Konak'ın vefatı ünlüleri yasa boğdu Kimsesiz adamın vasiyeti yürek yaktı!