Fethullah Gülen'in cenazesi ne olacak? Vasiyeti ortaya çıktı! Türkiye'ye getirilecek mi?

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen 83 yaşında ABD'de öldü. Ölüm haberini örgütün internet sitesi Herkül duyurdu. 21 Mart 1999'da ABD'ye giden gülen 25 yıldır orada yaşıyordu. Gülen'in cenazesine ne olacağı merak konusu oldu. "Türkiye'ye getirilme ihtimali var mı?" sorusu gündemde. Gülen'in son görüntüleri de ortaya çıktı. İşte detaylar...

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen ABD'de öldü. Gülen'in ölüm haberini FETÖ'ye yakın Herkul adlı internet sitesi duyurdu. FETÖ'cü hesaplar da ölüm haberini doğruladı.

Gülen uzun süredir hasta olarak örgütü yönetiyordu. Haziran ayından beri de sürekli olarak hastaneye gidip geliyor, konuşmakta ve yürümekte zorluk çekiyordu.

18 Ekim Cuma günü de Gülen'in öldüğü iddia edilmişti. Ancak daha sonra iddialar yalanlanmıştı.

tv100 spikeri Cansu Canan ölüm haberini “Bu terörist başının ölmesinin ardından ancak ‘Ateşi bol olsun’ denilir. Yayın ilkelerini hiç dikkate alamayacağım... FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in öldüğü haberini paylaşmaktan dolayı da mutluluk duyuyorum.” diyerek duyurdu.

Canan'ın sözleri kısa sürede gündem oldu.

Gülen'in son videosu da ortaya çıktı. O görüntüler örgüt üyeleri tarafından paylaşıldı. Gülen, görüntülerde çizgisini hep koruduğunu söyledi.

Gülen’in demans hastası olduğu belirtilmişti. Gülen'in ölüm nedeni belirtilmedi. Yapılan açıklamalarda doktorların ilerleyen süreçte detaylı bilgi aktaracağı ifade edildi.

FETÖ'ye ait Gurbet Cemetery isminde ve ABD'de ölen örgüt elebaşlarının gömüldüğü mezarlıkta haziranda hareketlilik yaşanmıştı.

15 mezarlığın net olarak görüldüğü mezarlıkta ayrıca dikkat çeken bir alan bulunuyordu. Buranın Gülen için ayrıldığı iddia edilmişti. Bu alan iki ağaç arasında yer alıyordu.

Yaşanan gelişmelerde dikkat çeken bir nokta da 2021 yılında yayınlanan istihbarat raporundan çıktı. İstihbarat raporunda Gülen’den artık iyice umudu kesen örgüt yöneticilerinin mezar yerini de hazırladığı bilgisine yer verildi. Örgüt sorumluları 2015 yılında Pensilvanya'da bir arazi satın aldı, bu FETÖ'nün çiftliğine 5 kilometre uzaklıkta.

Elebaşı Fetullah Gülen için de bu arazide bir mezar yeri hazırlandı. Rapora göre terörist başı Gülen için hazırlanan mezar yeri iki selvi ağacının arasında yer alıyor.

GÜLEN'İN VASİYETİ...

Gülen'in geçtiğimiz yıllarda paylaştığı vasiyetinde Türkiye detayı dikkat çekti. Gülen, yaptığı açıklamada ABD'de ölmesi halinde cenazesinin Türkiye'ye götürülerek annesinin yanında defnedilmesini istediğini söylemişti.

İslam Memiş Uyardı: Uzak Durun İşte Gülen'in yerine geçeceği konuşulan isimler Fethullah Gülen Öldü Yüzde 25 İndirim Geldi İşte iddianamedeki bir numaralı sanık Fethullah Gülen'in Yerine Geçecek Sürpriz İsim Dilan Polat ve Sıla Doğu hakkında yeni gelişme