Fenerbahçe'de tarihi seçim sonuçlandı. Ali Koç üçüncü kez başkan seçildi. Ali Koç ve Aziz Yıldırım'dan ilk sözler

Fenerbahçe'de merakla beklenen seçimin galibi Ali Koç oldu. Rekor katılımın olduğu başkanlık seçiminde Aziz Yıldırım ile girdiği yarıştan galip çıkan Ali Koç geleceğe dair çok önemli mesajlar verdi. Ali Koç, ''Fenerbahçe çağı bugünden itibaren başlıyor'' dedi.

Rekor kırılan ve 27 bin oy kullanılan Olağan Seçim Genel Kurul'da oy verme işlemi saat 17:00'de sona erdi.

Ülker Stadı'nda gerçekleştirilen oy verme işleminde her iki başkan adayı da oylarını kullandı.

Mevcut başkan Ali Koç, 27 numaralı sandıkta oyunu eşi Nevbahar Koç ile birlikte kullandı. Başkan adayı Aziz Yıldırım ise 45 numaralı sandığa kızı Yaz ile birlikte geldi. Yıldırım oy vermesinin ardından seçimin Fenerbahçe için hayırlı olmasını diledi.

Her iki başkan adayı da oy verme işlemlerini tamamlamalarının ardından yoğun ilgiyle tribüne yönelerek seçimin tamamlanmasını bekledi.

Tüm sandıkların açılmasının ardından Ali Koç üçüncü kez Fenerbahçe Başkanı seçildi.

TFF'DEN ALİ KOÇ'A TEBRİK MESAJI

Türkiye Futbol Federasyonu yeniden Fenerbahçe Başkanı seçilen Ali Koç için tebrik mesajı yayınladı. Türkiye Futbol Federasyonu yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

''Fenerbahçe A.Ş. Kulübü'nün Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nın ardından başkanlığa seçilen Sayın Ali Koç'u ve yönetim kurulunu tebrik eder, yönetim dönemlerinde başarılar dileriz.''

ALİ KOÇ: FENERBAHÇE ÇAĞI, BUGÜNDEN İTİBAREN BAŞLIYOR

Üçüncü kez Fenerbahçe Başkanı seçilen Ali Koç dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Ali Koç, ''Güzel, demokratik, heyecanlı, yeri geldi mi coşkulu, yeri geldi mi gergin bir kongreyi geride bıraktık. Bugün, yaklaşık 28 bin üyemiz oy kullandı. Bu bir rekordur. Türkiye'de hiçbir kulüp bu rakamlara yaklaşamıyor. Her yerde büyüğüz, burada da büyüklüğümüzü gösterdik. Kongrede yarıştığım sayın Aziz Yıldırım ve ekibine, siz değerli kongre üyelerimize şahsım, yönetim kurulum ve tüm camiamız adına teşekkür ediyoruz. Birkaç kez tekrar ettim, 'Bu yarışın bir kaybedeni olmasın, bir kazananı olsun. O da Fenerbahçe olsun.' dedim. Şimdi bunu hep beraber gerçekleştirme zamanı. Artık Fenerbahçe çağı, bugünden itibaren başlıyor. Eminim ki Riva tarafında bu akşamki sonuçlardan memnun olmayan biri vardır. Artık değişim zamanı'' dedi.

Ali Koç’un Yönetim Kurulu Asil ve Yedek Listesi:

Asil Liste:

Hamdi Akın, Hulusi Belgü, Nevres Erol Bilecik, Hüseyin Bozkurt, Mehmet Salih Dereli, Esin Güral Argat, Ali Acun Ilıcalı, Korkut Nedim Keçeli, Ahmet Ketenci, Burak Çağlan Kızılhan, Acar Sertaç Komsuoğlu, Sait Ergun Özen, Fethi Pekin, Mustafa Hakan Safi.

Yedek Liste:

Ali Alper Alpoğlu, Selma Perihan Altay Rodopman, Mustafa Kemal Danabaş, Eren Ali Dişli, Özgür Özaktaç, Cenk Öztanık, Rıfat Perahya.

AZİZ YILDIRIM'DAN İLK AÇIKLAMA

Fenerbahçe'de başkan adayı Aziz Yıldırım, Ali Koç'u tebrik eden ilk isim oldu. Aziz Yıldırım, "Sevgili Fenerbahçeliler, Fenerbahçe'ye yakışan bir kongre yaptık. Hepinize teşekkür ediyorum. Ben ve arkadaşlarım görevimizi yaptık, inşallah sayın Ali Koç ve arkadaşları çizdiğimiz harita doğrultusunda Fenerbahçe'yi şampiyon yaparlar."

SAAT SAAT GELİŞMELER

10:00 Fenerbahçe'de oy verme işlemi başladı.

10:12 Aziz Yıldırım, oyunu kullanmak ve seçimi yerinden takip etmek Fenerbahçe Ülker Stadyumu'na geldi. 

11:11 Aziz Yıldırım'ın ardından Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da Ülker Stadyumu'na geldi. Kongre üyeleri Ali Koç'a yoğun ilgi gösterdi.

12:49 Fenerbahçe, oy kullanmaya giden kongre üyeleri için bir uyarıda bulundu. Sarı-lacivertli ekip, Başkan ve yönetim kurulu oy pusulalarının beyaz zarfa, kurullar oy pusulalarının ise sarı zarfa koyulması gerektiğini açıkladı.

14:17 Fenerbahçe'de Ali Koç'un yönetim listesinde yer alan Acun Ilıcalı da oy kullanmak için stadyuma geldi. Kongre üyelerinin yoğun ilgisiyle karşılaşan Ilıcalı, fotoğraf isteklerini geri çevirmedi.

16:12 Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, tüm gün boyunca alanda olurken, kongre üyeleriyle yakından ilgilendi. Koç, saat 16.10 sıralarında 27 No'lu sandıkta oyunu kullandı.

16:16 Başkan Adayı Aziz Yıldırım, 45 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Kısa bir açıklama yapan Yıldırım, "Fenerbahçe'ye hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

17:00 Rekor katılıma ulaşan kongrede oy verme işlemi sona erdi. Fenerbahçe olağan seçimli genel kurulunda 27 bin civarında oy kullanıldı.

SANDIK SONUÇLARI

Fenerbahçe Olağan Seçimli Genel Kurulu'na başkanlık eden Vefa Küçük, Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın aldığı oy sayılarını açıkladı. Küçük, ''Kullanılan oy sayısı 27.489. Geçerli oy sayısı 26.947. Sayın başkan Ali Koç 16.464, sayın Aziz Yıldırım 10.483 almış. Camiamıza hayırlı uğurlu olsun'' dedi.

Fethullah Gülen Öldü Yüzde 25 İndirim Geldi İşte iddianamedeki bir numaralı sanık Fethullah Gülen'in Yerine Geçecek Sürpriz İsim Gülen'in ölümünü hangi gazete nasıl gördü? Dilan Polat ve Sıla Doğu hakkında yeni gelişme Emekliye 2 maaş - 2 tazminat düzenlemesi!