Faydasını duyan her gün bardak bardak içecek: Tarçınlı zencefil suyu içmek neye iyi gelir?

Hem zencefil hem de tarçın sağlığımız için en şifalı iki besin olurken ikisini birlikte tüketmek, daha farklı ve güçlü potansiyel yararlara sahiptir. Her dün düzenli olarak tarçınlı zencefil suyu içmek, tüm o sorunlarınıza yardımcı olacak

Zencefil, yüzyıllardır kullanılan en şifalı besinlerden biridir. Zencefil; B3, B6, C ve K vitaminleri açısından zenginken, demir, potasyum ve çinko minerallerini de içerir.

Zencefile keza tarçın da en şifalı besinlerden biridir. B ve K vitaminleri açısından zengin olan tarçın, potasyum, kalsiyum ve demir minerallerini de bolca içerir.

Tüm bunlar da sağlığımıza birtakım önemli faydalar sağlar. Ancak bu iki şifa deposu besini birlikte tüketmek, farklı ve güçlü etkileri beraberinde getirir.

İşte tarçınlı zencefil suyunun faydaları...

TARÇINLI ZENCEFİL SUYU FAYDALARI

Tarçınlı zencefil suyu, sağlığımız için en şifalı içeceklerden biridir. Bu mucizevi karışımın en bilinen faydası, sindirim sistemi sağlığına olan faydalıdır.

Yüzyıllardır sindirim sorununu hafifletmede kullanılan zencefil, tükürük ve safra üretimini uyararak sindirime yardımcı olur ve bu da yiyeceklerin parçalanmasını destekler.

Zencefilli birlikte tüketilen tarçın, şişkinlik ve gazı yönetmeye yardımcı olur. Birlikte, sindirim sistemi üzerinde yatıştırıcı bir etki yaratır ve bunu yemeklerden sonra içmek, faydalıdır.

Tarçınlı zencefil suyu, bağışıklık sistemini güçlendirmede güçlü etkilere sahiptir. Her ikisi de bağışıklığı güçlendiren antioksidanlarla doludur.

Zencefilin anti-bakteriyel özellikleri enfeksiyonları önlemeye yardımcı olurken, tarçının antifungal özellikleri de çeşitli patojenlere karşı koruma sağlar.

Bu karışım aynı zamanda kalp sağlığını güçlendirir. Zencefil ve tarçının düzenli tüketimi daha iyi kalp sağlığına katkı sağlar.

Tarçın kolesterol seviyelerini ve kan basıncını düşürürken, zencefil dolaşımı iyileştirir. Birlikte tüketildiğinde, daha sağlıklı bir kalp ve damar sistemi sağlığını desteklerler.

Tarçınlı zencefil suyu, kilo vermeyi kolaylaştıran bir içecektir. Zencefil metabolizmayı hızlandırabilir ve yağ yakımını destekler.

Tarçın ise iştahı kontrol etmeye ve kan şekeri seviyelerini dengelemeye yardımcı olarak aşırı yeme isteğini en aza indirir.

NASIL YAPILIR?

Birkaç küçük dilim taze zencefili soyun ve ince parçalar halinde dilimleyin. Ardından 2 tane tarçın çubuğunu küçük parçalara bölün.

Ardından bir tencerede 4 su bardağı suyu kaynatın ve kaynayan suyun içine dilimlenmiş zencefili ve tarçın çubuklarını ilave edin.

Ocağın ateşini kısın ve 15 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Süre sonunda süzün ve isteğe bağlı bal ya da limon ekleyerek tüketin. Şifa olsun!

DİKKAT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına tüketmeden önce mutlaka uzmanınıza danışın.

İslam Memiş Uyardı: Uzak Durun Fethullah Gülen Öldü Yüzde 25 İndirim Geldi İşte iddianamedeki bir numaralı sanık Fethullah Gülen'in Yerine Geçecek Sürpriz İsim Dilan Polat ve Sıla Doğu hakkında yeni gelişme Emekliye 2 maaş - 2 tazminat düzenlemesi!