Faydalarını duyan kapış kapış alıyor: Hastalıklara kalkan oluyor bağışıklığı kuvvetlendiriyor. Tam bir ecza deposu

Pazar tezgahlarında yok satıyor her derde deva oluyor. Özellikle kış aylarında sağlığımız üzerinde tam koruma sağlıyor. Bağışıklığı güçlendirerek hastalıklara kalkan olan ve enerji veren bu mucizevi meyvenin faydaları saymakla bitmiyor...

Sağlığımızı korumak ve güçlendirmek için en sağlıklı şifa kaynakları şüphesiz, doğanın bizlere sunduğu leziz meyvelerdir. Kendine has aroması olan muşmula da bunlardan biridir.

Muşmula, ülkemizde Marmara ve Karadeniz bölgelerinde yetişen muşmula ağacından elde edilen bir meyvedir. Muşmula genellikle küçüktür ve elmaya benzer.

Sarıdan kırmızıya dönen renklerde olan muşmula; tatlı, hafif ekşi ve bir miktar baharatlı bir tada sahiptir.

Kabuğu ince olan muşmulanın küçük çekirdekleri bulunur ve bu çekirdekler yenmez. Muşmula içerisinde çok güçlü vitamin, mineral ve antioksidanlar taşıyan en faydalı meyvelerden biridir. Aynı zamanda içerisinde lif de bulunur.

İşte muşmulanın saymakla bitmeyen faydaları...

MUŞMULANIN FAYDALARI

Muşmula, sağlığımız için önemli faydalar sunan meyvelerden biridir. İçerdiği güçlü vitaminler arasında olan B ve C vitamini, bağışıklık sistemini güçlendirmede etkin bir rol oynar.

Bağışıklığı güçlendiren muşmula bu sayede grip, nezle ve öksürük gibi soğuk algınlığı hastalıklarına karşı hem vücudun direncini artırır hem de riskini önler.

Muşmula, lif açısından en zengin meyvelerden biridir. Bu özelliği ile muşmula, sindirim sistemini düzenler ve destekler. Bağırsak hareketliliğini artıran muşmula, kabızlığın önüne geçer.

İçerdiği antioksidanlar sayesinde muşmula, hücre hasarını önler. Aynı zamanda muşmula, içerdiği zengin potasyum ile kalp sağlığını korur ve iyileştirir.

Demir, kalsiyum ve manganez mineralleri açısından zengin olan muşmula hem enerji metabolizmasını düzenler hem de kemik sağlığını korur ve güçlendirir.

Faydaları saymakla bitmeyen muşmula ayrıca ağız içinde oluşan yaraları etkili bir şekilde tedavi eder.

Muşmula aynı zamanda hem böbrek hem de karaciğer sağlığını korur ve güçlendirir.

Muşmulanın bir diğer faydası, astım ve bronşit gibi solunum yolları hastalıklarına karşı tedavi edici özelliği olmasıdır. Muşmula, nefes darlığına iyi gelir.

MUŞMULA NASIL YENİR?

Muşmula genellikle kabuğu ince yapıya sahip olduğundan, yıkandıktan sonra çiğ bir şekilde tüketilir.

Dilerseniz kabuklarını ve çekirdeklerini ayıklayıp püre haline getirdikten sonra tüketebilirsiniz. Muşmula, iyice yumuşayıp olgunlaştıktan sonra tüketilen bir meyvedir.

Bunun dışında çok yumuşamamış olan muşmulaları doğrayıp çekirdeklerini çıkardıktan sonra çay formunda tüketebilirsiniz.

MUŞMULA ÇAYI NASIL YAPILIR?

Öncelikle muşmulaları dilimleyin. Ardından 1 litre suyun içine 1 avuç kadar muşmulayı ilave edin ve kaynatın. Çayınızı süzüp ılıdıktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz. Şifa olsun!

Son halini gören herkes aynı yorumu yaptı Narin Güran cinayetinde 3 kişi daha evdeymiş Dikkat! Meteorolojiden kritik uyarı geldi Uras, Bahçeli görüşmesine aracılık eden ismi verdi Kayıp iki sevgili ölü bulundu Asgari ücret için bir öneri de Ebru Polat'tan...