Fahri trafik müfettişi mahallenin kabusu oldu: 4 yıldır kaldırıma park eden sürücülere ceza yağdırıyor, trafik kurallarına uymayanlar isyan ediyor
Eskişehir'de bir sokakta 4 yıldır fahri trafik müfettişi kaldırıma park eden araçlara ceza yağdırıyor. Yedikleri cezalara rağmen kaldırıma park etmeye devam eden mahalleli ise isyan etti. Duruma tepki gösteren vatandaşlar kurala uymak yerine, "Elini vicdanına koysun yeter artık yeter. Fahri müfettiş her dakika ceza yazmak zorunda değil" diyerek şikayet etti.
Eskişehir’de bir sokakta araçlarını kaldırıma park eden sürücülere fahri trafik müfettişi tarafından 4 yıldır aralıksız ceza yazılırken vatandaşlar, “Elini vicdanına koysun yeter artık yeter. Fahri müfettiş her dakika ceza yazmak zorunda değil” diyerek duruma tepki gösterdi.
Odunpazarı ilçesi Kırmızıtoprak Mahallesi Tarlabaşı Sokak’ta aracını kaldırıma park eden sürücülere iddiaya göre 4 yıldır aralıksız para cezası kesiliyor. Sadece bahse konu yerde kesilen cezaların, aynı sokakta ikamet eden ve fahri trafik müfettişliği yapan bir kişi tarafından yazıldığından şüpheleniliyor. 4 yıldır neredeyse her gün farklı bir kişinin ceza yediği sokakta evi bulunan sürücüler, durumdan deyim yerindeyse illallah etti.
DOĞRU PARK ETMEK YERİNE ŞİKAYET ETTİLER
Trafik cezası yemek istemeyen sürücüler, araçlarını evlerinden metrelerce öteye park ediyor. Hemen hemen her gün bir kişinin trafik cezası ödediği sokakta sürücüler, kimliği belirsiz müfettişe, “Elini vicdanına koysun yeter artık yeter” derken, bazı sürücüler ise kaldırama lastiği değse dahi yazılan cezalar için, “Arabayı cebime koyup da mı eve gidip yatacağım?” dedi.
MECBUR KALMADIKÇA GİRMİYORUM
Geçtiğimiz yıl 5 ay boyunca ceza yiyen servis şoförü Oğuz Şen konu hakkında, “2023’ün ilk 5 ayında bana ceza geldi. Gerekçe hatalı park diyor. Uzun bir sokak orası herkes aynı hatalı park cezasından sıkıntılı. Yani neticede yani senin 3 kuruş kazanırken cebinden gidiyor. Öyle olunca da kaçıyorsun yani ben mesela mümkün olduğu kadar o sokağa mecbur kalmadıkça girmiyorum. Niye zaten kazanacağım 600 TL, asgari ücretten bir yevmiye ve onu da bin TL ceza yediğim zaman ben ertesi günün yevmiyesinden de gidiyor benden. Başka yere gidiyorum, uzak yere park ediyorum. Yazmasın, yani biz orada hani çok ofsayt bir şekilde bırakamıyoruz. Gece gelmişim ben arabayı cebime koyup da mı eve gidip yatacağım? Mutlaka bir uygun olan bir yere bir yere bırakıp istirahatime geçmek istiyorum ”dedi.
İNSANLAR ARACINI NEREYE KOYACAK?
Sokak üzerinde evi bulunan ve mahallede esnaflık yapan Yenal Doğan, “Ben Tarlabaşı sokakta oturan bir esnafım aynı zamanda orada ikamet ediyorum. Park sıkıntısı çok olduğu için insanlar kısa dönemde parklar için kaldırımlara bir tekerini çıkarıyor. Aracını kısa dönemde koyuyor ama bu mahallede bir fahri müfettiş var vatandaşlara ceza yazdırıyor. İnsanlar da otopark olmadığı için mecburen araçları bir yere koymak zorunda. İnsanlar aracını nereye koyacak? Çünkü zamanında çarpık şehirleşme den dolayı evlerin altında garaj yok. En son bu konu kavgaya kadar gitti. Kaç kişi ceza yedi onun istatistiğini ben tutmadım ama şunu söyleyeyim, insanlar bu konuda çok sıkıntılı ve mustarip” dedi.