Eşinizden nefret etmeniz normal mi? Uzmanlar bu konuya açıklık getirdi
Aşk ile nefret arasında ince bir çizgi olduğu bir gerçektir. Ancak uzun süreli partnerinizden bazen nefret etmeniz mümkündür. Eşinizi her zaman koşulsuz sevmeniz gerektiğini düşünseniz de, işler bu şekilde yürümeyebilir. Peki partnerinizden nefret etmeniz doğru mudur ve ne yapmak gerekir? İşte konuya ilişkin tüm ayrıntılar
İlişki uzmanları, çiftlerin gerçek nefret duygusuna benzeyen anlar yaşamasının normal olduğunu dile getiriyor.
Uzun süreli birlikteliklerle uzun süreli birliktelikler arasındaki fark, o anlarda duyguları nasıl ele aldıklarında gizli olabilir.
Sosyoloji profesörü olan Terri Orbuch, uzun süreli ilişkilerde küçük sorunların daha büyük bir soruna dönüşmesini önlemek için "küçük şeyleri dert edinmenin" önemli olduğunu söyledi.
Küçük, sinir bozucu bir alışkanlık olarak başlayan şey, "Beni dinlemiyorsun. Beni sevmiyorsun. Belki de birbirimize uygun değiliz ve senden nefret ediyorum" şekline dönüşebilir.
Partnerinizle aranızda oluşan bir konuyu anlık olarak eleştirmek yerine, uygun bir zamanı ve ortamı yaratmanız gerekir. Aranızdaki sorunları aslında çok kolay bir şekilde çözebilirsiniz.
SPESİFİK OLUN
Orbuch, tartışmaya olumlu ifadelerle başlanmasını ve ardından "XYZ" ifadesi olarak adlandırdığı bir ifadenin kullanılmasını öneriyor.
Örneğin, onların genel olarak harika bir partner olduğunu bildiğinizi gösteren örnekler verebilirsiniz. Harika bir arkadaş ya da baba olmak gibi.
Sonra şunu ekleyin: Y durumunda (çamaşırları sepete atmak yerine) X'i yaptığında (kıyafetlerini yere attığında), Z (sinirli) hissediyorum.
Ardından şunu ekleyin: "Bunun hakkında konuşabilir miyiz?" Partnerinizin belirli bir davranışını dile getirmeniz, onları "çok dağınıksın" gibi bir karakter kusuruna sahip olmakla suçlamanızdan daha iyi bir şekilde konuyu işlemesine yardımcı olur.
SEVGİ DOLU ANLARI İFADE EDİN
Nefret dolu anların daha hızlı dağılmasına yardımcı olmanın en iyi yolun, olumlu duygulardan oluşan bir havuz oluşturmaktır.
Partnerinizin sadece hayran olduğunuz yönlerini değil, aynı zamanda size kendinizi iyi hissettiren yönlerini de ifade edin.
Örneğin eşiniz size çiçek verirse, ona sadece teşekkür etmek yerine, çiçek aldığınızda ne hissettiğinizi ona bildirin.
Çiçeklere teşekkür ettiğinizi, çünkü bu sayede ihtiyaç duyduğunuz bir şeyi dinlediklerini gösterdiğinizi söylemeniz, olumlu duyguların güçlenmesine yardımcı olur.