Enerji veren kış keki: Tahinli pekmezli kek nasıl yapılır?

Çay saatlerinizin ve davet sofralarınızın yeni gözdesi, tahinli pekmezli kek olacak. Nefis lezzetiyle enerji veren tahinli pekmezli kek, tam anlamıyla bir kış keki. İşte tahinli pekmezli kek tarifi

Kek hem pratik hem de lezzetli tatlardan biridir. Çeşit çeşit keklerin her biri ayrı lezzetlidir. Çay saatlerinizi ve davet sofralarınızı süsleyecek, tahinli pekmezli kek de bunlardan biridir.

Tahin ve pekmezin lezzetini doyasıya hissedeceğiniz bu kek tarifi, yeni favoriniz olacak. Büyük küçük her yaştan yiyen herkes bayılacak.

İşte tahinli pekmezli kek tarifi...

TAHİNLİ PEKMEZLİ KEK MALZEMELERİ

3 tane yumurta (oda ısısında)
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı pekmez
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un

Üzeri için;

Susam

TAHİNLİ PEKMEZLİ KEK TARİFİ

Tahinli pekmezli kek için öncelikle karıştırma kabının içine 3 tane yumurtayı alın ve 3 dakika kadar çırpın.

Daha sonra toz şekeri de ilave ederek iyice köpürene kadar çırpın. Güzelce çırptığınız yumurtaya sıvı yağı ve sütü de ekleyip tekrar çırpın.

Kek karışımının içine tahini ve pekmezi de ilave ettikten sonra, tüm malzemeler iyice karışana kadar çırpın.

Ardından içine vanilyayı, kabartma tozunu ve unu da kontrollü olarak ekleyip, mikserin düşük ayarında çalıştırın.

Kullanacağınız kek kalıbının içini sıvı yağ ya da tereyağıyla yağladıktan sonra kek karışımını kalıba dökün. Ardından kalıbın her yerine eşit olacak şekilde susam serpiştirin.

Susam serpiştirdiğiniz kalıbın içine kek karışımını dökün ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 50 dakika keki pişirin.

Kekin ilk sıcağı çıktıktan sonra kalıptan çıkartın ve soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Malatya'ya meydan okudu kavga yine orta çıktı! Real Madrid, Dortmund'u ikinci yarıda yıktı Antalyaspor'da ilk hedef Emre Belözoğlu Jose Mourinho'nun tazminat bedeli ortaya çıktı Bahçeli'nin Öcalan çıkışında kim, ne dedi? Bahçeli'nin yüzüğünün ve rozetinin şifresi...