Ekrem İmamoğlu: AA, 100 yılın medya skandalına imza attı!
İmamoğlu, Halk TV, KRT, Tele 1 ve Cem TV ortak yayınında soruları yanıtladı.
Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, AK Parti'nin Büyükçekmece konusunda dile getirdiği usulüzlük iddiaları ile ilgili, CHP Milletvekili Özgür Karabat’ın ulaştığı bilgileri kamuoyu ile paylaştı.
Buna göre, 31 Mart seçimleri öncesinde seçmen kaydı Büyükçekmece’de aynı daireye alınan 11 kişiden 4’ü AK Parti’nin Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal’a yakınlığıyla bilinen isimler.
Ekrem İmamoğlu konuya ilişkin “Nuretten Ertemel, Hüseyin Sevim, Kaan Şahin; bu üçü aynı zamanda Büyükçekmece adayı Uysal’ın vakıf başkanlığı yaptığı vakıfın yönetim kurulu üyeleri, Başakşehir kulübünün yöneticileri, başkan yardımcısı. Artı Abdullah Yasin Durmuş… Yine Uysal’ın özel kalem müdürü. Herhalde ev bulamamışlar, 11’i de aynı eve taşınmış” açıklaması yaptı.
Ekrem İmamoğlu’nun, Halk TV, KRT, Tele 1 ve Cem TV ortak yayınında yaptığı açıklamalardan satır başları şöyle:
"Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün uzun yıllardır beraber olduğumuz bir arkadaşımız. Büyükçekmece süreci takip ettiğim bir süreç. Büyükçekmece göç alan ve nüfusu artan bir ilçemiz. Büyükçekmece göç alan ilçelerden bir tanesi. İstanbul’un ilk yedi-sekiz ilçesinden. Nüfusu artan ilçelerden. Bu Beylikdüzü’nde daha fazla.
Öyle açıklamalar duyuyorum ki şaşkınlıkla dinliyorum. Siyasilerden, belediye başkanlarından… İnsan verileri kullanmak ve anlatmak konusunda bu kadar mı acemi, bu kadar mı kötü niyetli olur diye düşünmekten alıkoyamıyorum kendimi.
Sayıları aktardı
Büyükçekmece’deki seçmen verilerinden bahsetmemiz gerek. Büyükçekmece’de birden 20 küsur bin seçmen hareketi birden olmuş gibi zihinlere nakşetmeye çalışıyorlar. Altı ayda 3 binin üzerinde seçmen sayısı artmış. Ne yazık ki aldatma ve yalan üzerine kurulan bu sistemin arızaları var.
Seçim tarihi 7 Haziran 2015. Seçmen sayısı 158 bin 611. 1 Kasım 2015, seçmen sayısı 161 bin 699. Arada altı ay var. Altı ayda seçmen sayısı 3 binin biraz üzerinde seçmen sayısı artmış. Kullanılan oy 7 Haziran’da 135 bin 426. 1 Kasım’da 141 bin 811. Geçerli oy 7 Haziran’da 126 bin 069. 1 Kasım’da 139 bin 286.
Hemen bu yıla gelelim. 24 Haziran 2018’de Büyükçekmece’nin seçmen sayısı 172 bin 351. Kullanılan oy 151 bin 331. Geçerli oy 149 bin 138. Deniyor ya ’20 bin hareket, 25 bin hareket…‘ Eğer doğru konuşuyor olsalar geçerli oyun 175 binlerde olması gerekiyor. Yerel seçimlerde katılım düşüyor, geçerli oy 31 Mart’ta 144 bin 733.
'Taşınmış oy diye bir şey yok'
Taşınmış oy, hayali oy diye bir şey yoktur, ‘Listelerimizden eminiz’ diye YSK başkanının açıklaması var şubat ayında. Büyükçekmece aynı zamanda nüfus hareketliliğinde nüfus oranına göre 30’uncu sırada. Aynı nüfuslara sahip Sancaktepe’de Çekmeköy’de daha yoğun nüfus hareketliliği var. AKP’nin kazandığı iki ilçe.
Verileri kıyasladıktan sonra İstanbul millletvekili Özgür Karabat’ın ifadelerini paylaşmak istiyorum.
Mevlüt Uysal, Büyükçekmece adayı. Sözüne güvendiğini söyleyen cumhurbaşkanının check etmesini rica ediyorum. Karabat’ın tespitlerini anlatacağım. 4 Ocak 2019’da seçmen kayıtları askıya çıkıyor. İtirazlar yapılıyor. 18 Ocak 2019’da kesinleşiyor. Büyükçekmece’ye seçmen kaydırmada iki ilçenin aktif olduğunu tespit ediyor Karabat. Başakşehir ve Fatih nüfus kayması var Büyükçekmece’ye. Mevlüt Uysal öneki Başakşehir başkanı. Masum olduğunu düşünelim.
Dört isim saydı
Bu süreçte özellikle Büyükçekmece’ye bağlı Kamilova Gümüş 1 Sokak no 12’de, tam 11 kişi aynı adrese kayıt yapılıyor. Bu 11 kişi arasındaki dikkat çekici dört kişiyi sayın Karabat bana aktarıyor.
Sayın Nuretten Ertemel, Hüseyin Sevim, Kaan Şahin; bu üçü aynı zamanda Büyükçekmece adayı Uysal’ın vakıf başkanlığı yaptığı vakıfın yönetim kurulu üyeleri, Başakşehir kulübünün yöneticileri, başkan yardımcısı. Artı Abdullah Yasin Durmuş… Yine Uysal’ın özel kalem müdürü. Herhalde ev bulamamışlar, 11’i de aynı eve taşınmış. Halbuki ben Kamilova’yı bilirim, çok boş ev var. Bana söyleselerdi onlara ev bulurdum.
Anadolu Ajansı'na eleştiri
Anadolu Ajansı (AA), saat 18.00 küsürlerden saat 23.00’lere kadar veri girdi. Ne zaman biz çıktık saat 22.00 gibi -üç kanaldan takip ediyoruz; YSK, parti sistemi, sadece büyükşehir belediye başkanlığı verilerini takip ettiğimiz kimsenin bilmediği sistem- tüm ıslak imzalı veriler elimizdeydi. Sultangazi hariç. İki gün sonra tamamlandı. AA bizi de aramadı. Anadolu Ajansı 100 yılın medya skandalına imza atmıştır.
Ampüle basın diye yanlış yönlendirdiler. AKP’nin geçersiz oyları daha fazla çıktı. Fark halen 14 bin.”
'En büyük mağdur Binali Yıldırım'
En büyük mağdur Binali Yıldırım. 3870 oyla 'seçimi kazandık' dedi. O salondakiler de alkışladılar. Yıldırım, aldatıldığı için konuşma yaptı. Ve sabahın köründe İstanbul'a afişler asılmaya başlandı. Bu operasyon İstanbul'u kurban etme operasyonu. Sayın Binali Yıldırım'ın yerinde olsam o kişilerin yüzüne bakmam, adam yerine koymam, haklarımı ararım.
Demokrasiye darbe yapıldı. Bir kumpası biz devirdik. Suç duyurusunda bulunuyorum. Meclis'te bu suç duyurusunu devam ettireceğim.
Bütün unsurları güvence altına alacak açıklamalar yapıldı. En iddiaları açıklamayı AK Parti yaptı. Biz o kadar iddialı konuşmadık. Milyonun üzerinde sandıkta imzaları var. Fark 24 bin 57'ydi birleştirme tutanaklarında. AK Parti'nin itirazları sonucu maddi hataların olduğu tutanaklar değiştirildi. 20 bin 388'e düştü.
Bazı ilçelerin tamamı bazı ilçelerde geçersiz oyların sayılmasıyla ilgili karar alındı. 6 bin civarı fark düştü. 14 bin 87'e düştü. Bize de rakibimize oy yazıldı. Direk ampule basıldığından yanlış yönlendirmeden kaynaklı geçersiz sayılan oylar geçerli hale getirildi.
MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin '1 oy bile geçerlidir' dediğini hatırlatırım. Sonra '14 bin oyla kazandınız havalarına girmeyin' diyorlar.