EKPSS 2024 TERCİH KILAVUZU SORGULAMA EKRANI: ÖSYM EKPSS tercihleri ne zaman başlıyor?

EKPSS 2024 tercih kılavuzu sorgulama ekranı sık sık ziyaret ediliyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nden (ÖSYM) EKPSS tercihleri ile ilgili duyuru gelmesi bekleniyor. Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı tercih kılavuzunda yer alan tarihe göre tercih işlemleri gerçekleşecek. Ardından adaylar, kamu kurumlarının boş kadrolarına yerleştirilecek. Peki, ÖSYM EKPSS tercihleri ne zaman başlıyor?

Memur olmak isteyen engelli vatandaşlar, EKPSS tercih tarihini merakla araştırmaya başladı. Bu kapsamda EKPSS 2024 tercih kılavuzu sorgulama ekranı ziyaret ediliyor. Tercihler ÖSYM AİS (Aday İşlemleri Sistemi) üzerinden gerçekleşecek. Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı tercihleri için gözler Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'ne (ÖSYM) çevrildi. Söz konusu kılavuzda belirtilen tarihlerde EKPSS tercihleri gerçekleşecek ve engelli adaylar, kamu kurumlarının boş kadrolarına yerleştirilecek. Peki, ÖSYM EKPSS tercihleri ne zaman başlıyor?

EKPSS 2024 TERCİH KILAVUZU SORGULAMA EKRANI

EKPSS 2024 tercih kılavuzu henüz yayımlanmadı. ÖSYM Başkanlığı'ndan EKPSS tercih işlemleriyle ilgili henüz resmi bir duyuru gelmedi. Geçtiğimiz yıllara bakıldığında, sonuçların ilan edilmesinin ardından 1-2 ay içerisinde tercihler başlıyor. Konuyla ilgili gelişmeler olduğunda haberimizde yer vereceğiz.

ÖSYM EKPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

ÖSYM EKPSS tercihleri, tercih kılavuzu yayımlandığında belli olacak.

EKPSS yerleştirme işlemleri ile ilgili ÖSYM tarafından tercih kılavuzu hazırlanacak ve kılavuz http://www.osym.gov.tr adresinden ilan edilecek.

Tercih Kılavuzda engellilerin yerleştirileceği kadrolar, kadro sayıları ve koşulları, tercihlerin alınması ve yerleştirme işlemleri ile ilgili kurallar yer alacak.

Yerleştirme işleminde adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak suretiyle kadrolara yerleştirilecek.

2024 EKPSS tercihlerinin Ağustos veya Eylül ayında başlaması bekleniyor. EKPSS tercihleri ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden gerçekleştirilecek.

EKPSS 2024 TABAN PUANLARI BELLİ OLDU MU?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi son olarak 2024-EKPSS yerleştirme sonuçlarına ilişkin en küçük ve en büyük puanları açıkladı. Puanlar ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyine göre farklılık gösteriyor.

ORTAÖĞRETİM EKPSS TABAN PUANLAR

ÖN LİSANS EKPSS TABAN PUANLAR

LİSANS EKPSS TABAN PUANLAR

EKPSS BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Sınava girebilmek için  engellinin, %40 ve üzeri engel oranının bulunması gerekmektedir.

EKPSS’ye ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim ön lisans veya lisans programlarından mezun olan veya EKPSS’nin geçerlilik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabileceklerdir.

İlkokul/ortaokul/ilköğretim/özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu engelli bireyler KURA yöntemi ile Devlet memuru kadrolarına yerleştirilir.

Sınavda engel gruplarına göre 4 farklı test uygulanmaktadır.

Genel Engelliler (Ortapedik, Ruhsal ve Duygusal, Süreğen (kronik) hastalıklara sahip engelliler, Yaygın Gelişimsel Bozukluğu Olanlar (Otizm Spektrum Bozuklukları (OSB), Asperger, RETT Sendromu, Dezintegratif Bozukluk vb.), Özgül/Özel Öğrenme Güçlüğü Olanlar (Dikkat Eksikliği, Hiperaktivite, Disleksi vb. olanlar), Dil ve Konuşma Bozukluğu Olanlar, CP hastası olanlar.

Görme Engelliler

İşitme Engelliler

Zihinsel Engelliler

Narin Güran cinayetinde ilk defa duyacağınız bilgi Pıtrak otunun faydalarına inanamayacaksınız Ernest Muçi devre arasında Beşiktaş'a veda ediyor Narin cinayetinde kan donduran rapor! Bugün akaryakıt alacaklar dikkat! Asgari Ücrete Rekor Zam: 40 bin 436 Lira Oldu