Ekmek küfleniyorsa çözümü basit: İçerisine bir miktar eklemek yeterli. Ekmeği küflendirmeden saklamanın tüyosu bulundu
Türk mutfağının vazgeçilmezi olan ekmek, yanlış koşullarda muhafaza edildiğinde hızlıca küflenen besinlerden biridir. Ekmeğinizin uzunca süre küflenmeden tazecik kalmasını istiyorsanız bu yöntemleri sakın es geçmeyin. İşte ekmeği küflendirmeden saklamanın ipuçları
Sofralarımızın demirbaşı olan mis kokulu ekmekler, doyurucu özelliğe sahiptir. İster kendi ev yapımı ekmeğiniz olsun ister fırındaki ekmek olsun, hepsi ayrı lezzetlidir.
Ekmeğin sofraya getirdiği tüm keyfe rağmen önemli bir zayıflığı var. O da kısa raf ömrü. Küf havadar ve sıcak yerlerde gelişir, bu nedenle ekmeğinizi saklamak için serin ve kuru alanlar tercih etmelisiniz.
Küflenmeye çabucak eğilimli olan ekmeği, küflendirmeden saklamak büyük bir önem taşır. Yapılan bazı hatalar, zaten kısa ömürlü olan ekmeğin daha da çabuk küflenmesine yol açar.
Ekmeği saklamak için en kötü yerin buzdolabının üstüdür. Çünkü buzdolabının üstü çok sıcak olduğu için, ekmeğin bulunduğu kapta veya torbada ne kadar nem varsa, küflenmeye başlayacak.
Sizler için paylaştığımız bu etkili ve pratik yöntem sayesinde, ekmekleriniz uzunca süre tazecik kalacak, bayatlamayacak ve küflenmeyecek.
EKMEĞİ KÜFLENDİRMEDEN NASIL SAKLANIR?
Ekmek kutusu kullanmak şüphesiz ekmeği saklamanın en klasik ve kusursuz yoludur. Ekmek kutusu, nefes alabilir ve hava akışı ile nem arasında mükemmel bir denge oluşturur.
Böylece ekmeğiniz plastik poşette olabileceği gibi ıslanmaz ve kurumaz. Bu nedenle ekmeklerinizi poşette saklamak yerine ekmek kutusunda muhafaza edin.
Ekmeğinizi ekmek kutusunda muhafaza ederken, kutunun bir köşesine mutlaka bir miktar tuz veya karbonat serpiştirin.
Çünkü tuz ve karbonat nemi çekme özelliğine sahip olduğundan dolayı, küflenme sorunuyla karşılaşma olasılığınız en aza iner.
Aynı zamanda ekmek kutusunu ara sıra sirkeli bir bezle silmek de küf oluşumunun önüne geçer. Böylece ekmekler uzunca süre küflenmeden tazecik kalır.
Ayrıca ekmeği mümkün olduğunda dilimlemeden saklamaya özen gösterin. Çünkü dilimlenen ekmekler daha çabuk küflenir.
KÜFLÜ EKMEK TÜKETİLİR Mİ?
Kimileri ekmeğin küflü tarafını kestikten sonra tüketir. Ancak küflü ekmeği hiçbir şekilde tüketmemek gerekir. Küflü ekmek tüketmek, ciddi sağlık sorunlarını tetikleyebilir.