Dudak dolgusunun zararı var mı, dudak şeklini bozar mı? Dudak dolgusu tehlikeli midir?

Dudak dolgusu, günümüzde en sık başvurulan estetik uygulamalardan biridir. Kişinin dudak görünümünü iyileştiren ve hacim katan dudak dolgusuna olan ilgi artarken, bu işlemin zararları da merak konusu oldu. Peki, dudak dolgusunun bir zararı var mı, dudak şeklini bozar mı? Dudak dolgusu tehlikeli midir?

Dudak dolgusu, istenilen dudak görünümüne ulaşmak için özel dolgu maddelerinin dudaklara ameliyatsız olarak enjekte edilmesidir. Bu, hyaluronik asit (HA) dolgusu dudaklarınıza daha dolgun, daha belirgin bir kenar ve daha simetrik bir görünüm kazandırır.

Dudak dolgusu kullanımının en çok özgüveni artırıcı olmak üzere pek çok olumlu etkisi vardır. Çünkü yüzün görünümünü iyileştirmeye yardımcı olur.

Yaşla birlikte hacmini kaybetme ve incelme eğiliminde olan dudaklar bu yöntemle daha dolgun, daha genç bir görünüm kazanarak gülüşünüzün estetiğini artırır. Ancak dudak dolgusunun bazı zararları olabilir.

İşte dudak dolgusunun zararları...

DUDAK DOLGUSUNUN YAN ETKİLERİ

Dudak hacmini, dudak şeklini arttırmak ve ağız çevresindeki kırışıklıkları düzeltmek amacıyla kullanılan dermal dolgu maddeleri, kişideki fizyolojik farklılıklara bağlı olarak hafif şişlik, kızarıklık, morarma gibi etkilere neden olabilir.

Bununla birlikte, enjekte edilen jel vücudun kendi hyaluronik asidini içerdiğinden ve bu hyaluronik asit hayvanlardan elde edilmediğinden, kullanımdan sonraki semptomlar genellikle birkaç gün sürer ve sonra ortaya çıkmaz.

Ayrıca alerjik reaksiyonlara neden olabilen kolajen enjeksiyonlarına göre daha güvenli ve kalıcıdır. Dudak hacmini arttırmak ve plastik cerrahide kullanılan dermal dolgu maddeleri kalıcı değildir. Bu dolgular zamanla vücut tarafından emilir ve birikmez.

Dolgu süresi kişinin yaşam tarzına ve fiziksel özelliklerine göre değişmektedir. Belirli bir süre sonra bu işlemi tekrarlamanız gerekebilir.

Genel olarak geçici, yarı kalıcı veya kalıcı doku büyütme maddeleri, diğer yöntemlerle etkili bir şekilde tedavi edilemeyen kusurların düzeltilmesi olanağını sunar.

Günümüzde pek çok yumuşak doku dolgu maddesi mevcuttur. Tüm dolgu maddeleri enjekte edildiğinden piercing işleminden sonra komplikasyonlar ortaya çıkabilir. Bunlar arasında küçük delikler, şişlik, ağrı, kaşıntı, uçuk salgınları ve bulaşıcı süreçler yer alır.

ŞİŞLİK VE YUMRU

Dudak dolgusu tedavisi sonrasında dudaklarda hafif şişlik veya morarma olabilir. Bu yan etkiler genellikle normaldir ve şişlikler genellikle üçüncü günden itibaren azalmaya başlar.

Dolgu uygulandıktan sonra yaklaşık bir hafta içerisinde şişlikler tamamen kaybolacak ve dudaklar istenilen şekle kavuşacaktır.

Dudak dolgusu sırasında genellikle yüzeye yakın yerde oluşan ve dolgu maddesinin enjeksiyonuna bağlı olarak sertleşen şişlikler genellikle kendiliğinden veya hafif bir masajla yok olur.

Bu işlemin profesyonel ve tecrübeli bir doktor tarafından, donanımlı bir merkezde yapılması gerekmektedir.

Deneyimsiz bir doktorun dudak dolgusu yapması durumunda dudaklar doğal olmayan, aşırı büyük veya şekilsiz hale gelebilir.

Ayrıca işlem sırasında iğnelerin batırıldığı yerde geçici kızarıklık veya morarma olabilir. Dudak dolgusu tedavileri, plastik veya kozmetik cerrahlar tarafından gerçekleştirilmelidir.

Özellikle dolgu maddesinin damar içerisine girmesi sonucu dudak damarlarının tıkanması ve buna bağlı olarak dudak dokusunun kaybı rapor edilmiştir. Bir diğer önemli nokta ise enjekte edilen ürünün CE belgeli ve kaliteli olması gerektiğidir.

Kullanımdan sonra 7 ila 10 günden fazla süren şişlik, kızarıklık, kalıcı morarma, siyah renk değişikliği veya enfeksiyon gibi ciddi durumlarda bir uzmana mutlaka başvurulmalıdır.

DUDAK DOLGUSU DUDAK ŞEKLİNİ BOZAR MI?

Dudak dolgusu eridikten sonra dudak eski haline döner, ancak dudağın sarkması, bozulması ya da daha ince olması gibi durumlar gözlemlenmemiştir.

Galatasaray, Kayseri'yi ezdi geçti A101 26 Aralık Perşembe aktüel kataloğu yayımlandı Kocaeli’de trajik son 6 kadını uyuşturup tecavüz etti AFAD'dan kritik sağanak uyarı Türkiye'nin en zeki illeri belli oldu!