Diyanet İşleri’nden 30 personel alımı: Diyanet İşleri personel alımı başvuru şartları neler?
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılacak olan sözlü sınav ile beraber, çeşitli unvanlarla 30 personel alımı duyuruldu. Diyanet bünyesinde çalışmak üzere, sözlü sınav sonucuna göre 30 kadroya açıktan atama yapılacak. Resmi Gazete’de kendine yer bulan habere göre, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, prodüktör, ses kayıtçısı, montajcı, kameraman, spiker, yönetmen ve ışıkçı olarak personel alınacak. Peki, Diyanet İşleri 30 personel alımı başvuru şartları neler?
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, kameraman, ses kayıtçısı, yönetmen, spiker, ışıkçı, prodüktör ve montajcı kadrolarına toplamda 30 personel alımı yapılacak. Bu alanda Diyanet bünyesinde çalışmak isteyen kişiler, ilana başvuruları da merak etti. Peki, Diyanet’in duyurduğu 30 personel alımı için başvuru şartları neler?
DİYANET’TEN 30 PERSONEL ALIMI
Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, Diyanet İşleri Başkanlığının prodüktör, kameraman, montajcı, ses kayıtçısı, yönetmen, spiker ve ışıkçı kadrolarına personel alımı yapılacak.
BAŞVURU ŞARTLARI NELER?
Başvuruda bulunacak adayların öğrenim durumuna göre 2020 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı'nın KPSSP3 veya KPSSP93 puan türünden en az 60 alması gerekiyor.
Spiker kadrosuna başvuru yapacak kişilerin Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı en az 80 saatlik sunuculuk/spikerlik kursu aldığını gösteren bir belgeye sahip olması gerekiyor.
Unvanlara göre ilanda belirtilen yükseköğretim kurumlarının ilgili bölümlerinden ve programlarından mezun olma şartı aranıyor.
BAŞVURULAR NE ZAMAN?
Adaylar, 13 - 24 Eylül tarihlerinde "" adresi üzerinden sözlü sınav için başvurularını yapabilecek. Sınav ve sonuçları ile ilgili bütün duyurular ise İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’nün internet sayfasından yapılacak.
Sınav giriş belgesi alma ve sınav sonuç öğrenme işlemleri ise "https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav" adresi aracılığıyla tamamlanacak.
Ankara'da yapılacak sözlü sınava, KPSS puan sırasına göre atama yapılacak kadro sayısının 3 katı aday çağrılacak. Sınav tarihi, başvuruların tamamlanmasından sonra duyurulacak.
Sözlü sınav puanı esas alınacak
Sınavda başarılı sayılabilmek için en az 70 puan almak gerekiyor. Başarı sıralaması sözlü sınav puanı esas alınarak yapılıyor. Sözlü sınav puanlarının eşit olması halinde ise, sırasıyla KPSS puanı yüksek olana, KPSS'ye katıldığı öğrenim belgesinin mezuniyet tarihi önce olana ve yaşı büyük olana öncelik tanınacak.
Sınavda başarılı olan adaylardan, 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu gereğince sadece güvenlik soruşturması ve arşiv araştırma sonucu olumlu olanların ataması yapılacak.
HANGİ KADROLARA NE KADAR ALIM YAPILACAK?
- Prodüktör (8)
- Kameraman (5)
- Montajcı (3)
- Ses kayıtçısı (4)
- Yönetmen (4)
- Spiker (4)
- Işıkçı (2)