Discord yasaklandı mı, erişim engeli mi geldi? Discord kapandı mı, ne zaman açılacak? (9 Ekim 2024)

Discord'a giriş yapmak isteyen kullanıcılar sorunla karşılaştı. Son zamanlarda bazı kullanıcıları tehdit, şantaj ve pedofili gibi iddialarla gündeme gelen Discord hakkında yeni karar alındı. BTK'nın (Bilgi Teknoloji Kurumu) anlık mesajlaşma uygulaması Discord ile ilgili yeni kararı internet sitesinde yayınlandı. Bunun üzerine kullanıcılar, "Discord yasaklandı mı, erişim engeli mi geldi?" gibi aramalara başladı. Peki, Discord kapandı mı, ne zaman açılacak? (9 Ekim 2024)

Katil Semih Çelik'in iki genç kadını vahşice öldürmesinin ardından, anlık mesajlaşma uygulaması Discord, çocuklara yönelik tehdit, şantaj ve pedofili gibi konularla gündeme geldi. Sosyal medya platformu X'te, bazı kullanıcıların Discord'u kötüye kullanım iddialarına ilişkin paylaşımlar artmaya başladı. Yaşanan son gelişmelerin ve iddiaların üzerine Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği ve BTK harekete geçti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Discord hakkında alınan kararla ilgili açıklama yaptı. Discord'a giriş yapamayan kullanıcılar ise sebebini araştırmaya başladı. Peki, Discord yasaklandı mı, erişim engeli mi geldi? Discord kapandı mı, ne zaman açılacak? (9 Ekim 2024)

DİSCORD YASAKALNDI MI, ERİŞİM ENGELİ Mİ GELDİ?

Yaşanan son cinayetlerden sonra özellikle sosyal medya platformlarında güvenlik konusu daha çok gündeme gelmeye başladı. Son günlerde X üzerinden birçok Discord kullanıcısı ile ilgili iddialar paylaşıldı. Bu kişilerin, Discord üzerinden çocukları tehdit ettiği, şantaj yaptığı iddia edildi. Bunun gibi daha birçok suçlamalar yapıldı. Discord'da tehlikeli birçok grup bulunduğu söyleniyor.

Bunun üzerine Ankara 1. Sulh ceza hakimliği Discord'a erişim engeli getirme kararı aldı. Söz konusu karar BTK'nın resmi sitesinden paylaşıldı. Konuyla ilgili Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan da açıklama geldi.

Discord'a 9 Ekim Salı saat 01.00 itibarıyla yasak getirildi. Discord'un kapanmasına ilişkin BTK, Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişim engeli getirildiğini duyurdu.

DİSCORD KAPANDI MI, NE ZAMAN AÇILACAK?

Bakan Tunç, Discord'un kapandığını sosyal medya hesabından şu paylaşımla duyurdu:

"Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği’nce Discord isimli sosyal medya platformuna 5651 Sayılı ‘İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’un 8/1 maddesinde yer alan “çocukların cinsel istismarı ve müstehcenlik” suçlarının işlendiğine dair yeterli şüphenin bulunması nedeniyle tüm yayınlarının içerikten çıkartılarak belirtilen URL adreslerine Türkiye’den erişimin engellenmesi kararı verilmiştir."

Discord'un açılıp açılmayacağı veya ne zaman açılacağı henüz bilinmiyor. Konuyla ilgili gelişmeler olduğunda haberimizde yer vereceğiz.

2 ÇOCUK GÖZALTINDA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın paylaştığı bilgilere göre Discord'da suç unsuru içerikli videoları düzenlediği tespit edilen B.T. adlı çocuk ve Telegram isimli sosyal medya platformunda bulunan “Hz Ebu Cehil” isimli grupta “Çocuk Müstehcenliği, Polise ve Şehitlere Hakaret, Dini Değerleri Aşağılayıcı” paylaşımlar yapan A.D.C. adında çocuk İzmir Siber Suçlarla Mücadele Şube ekiplerince muhafaza altına alındı. B.T. ve A.D.C.'nin ifadeleri psikolog eşliğinde Cumhuriyet Savcısı tarafından alınacak.

Rojin'in ölümünde Narin yöntemi mi uygulandı? Lapa Lapa Kar Yağışı Geliyor. Öğretmeni tarafından tecavüze uğradığını söyledi! Şiddetli deprem oldu! İşte hissedilen iller... Ücretli Özel İçerik Üretme Kararı Aldı MEB okulların 1.5 gün tatil olacağını duyurdu!