Diriliş Ertuğrul dizisini eleştiren gazeteciye gözaltı!

Van'da gazeteci Oktay Candemir, TRT'de yayınlanan 'Diriliş Ertuğrul' adlı diziye ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım nedeniyle, 'kişinin hatırasına hakaret etmek' iddiasıyla gözaltına alındı.

Gazeteci yargılamaları veritabanı olarak bilinen “Press In Arrest”, Van'da Oktay Candemir adlı gazetecinin Diriliş Ertuğrul dizine ilişkin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım nedeniyle gözaltına alındığını duyurdu.

Press In Arrest tarafından yapılan açıklamada, "Gazeteci Oktay Candemir, sosyal medya hesabında, TRT'de yayınlanan ‘Diriliş Ertuğrul’ dizisiyle ilgili yaptığı eleştirel bir paylaşım üzerinden Türk Ceza Kanunu 130 kapsamında "kişinin hatırasına hakaret etmek" iddiasıyla Van'da gözaltına alındı. İlk kez bir gazeteci bu iddia ile suçlanıyor" denildi.

Van Baro Başkanı Zülküf Uçar da yaptığı paylaşımda, “Van’da bağımsız gazeteciliğin gereğini yerine getirmeye çalışan @oktaycandemir  aşağıdaki paylaşımı nedeniyle öğlen saatlerinde evinde arama yapıldıktan sonra gözaltına alındı.  Şaka değil; hala gözaltında ve geceyi emniyette geçirecek” ifadelerini kullandı.

İşte o paylaşım:

Diriliş Ertuğrul dizisini eleştiren gazeteciye gözaltı!

İşte İmamoğlu ile beraber diploması iptal olanlar İBB operasyonunda kim kimdir? Mosso: Artık hiçbirimiz güvende değiliz Tanju Özcan'ın radikal önerisine Özel'den yanıt Danilo Zanna'nın nafaka davasında karar çıktı! Konya'da genç kadına dehşeti yaşattılar!