Din ve bilimi kesinlikle ayrı tutmamız lazım. Nobel ödüllü Türk Bilim İnsanı Prof. Aziz Sancar: Aksi takdirde din saygınlığını kaybeder, bilim körleşir

Nobel ödüllü Türk bilim insanı, akademisyen Prof. Dr. Aziz Sancar ile Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı (MAREV) bursiyerleriyle telekonferansla görüşme gerçekleştirdi. Türkiye'nin güçlü ve lider olması için bilim ve teknoloji üretmesinin şart olduğunu söyleyen Aziz Sancar, "Din ve bilimi kesinlikle ayrı tutmamız lazım, aksi takdirde din saygınlığını kaybeder, bilim körleşir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: ANKA

Nobel ödüllü Türk bilim insanı, akademisyen Prof. Dr. Aziz Sancar, Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı (MAREV) bursiyerleriyle buluştu. Türkiye’nin, dünyanın güçlü ve lider ülkeleri arasında yer alması için bilim ve teknoloji üretmesi gerektiğinin şart olduğunu dile getiren Sancar, ayrıca "Din ve bilimi kesinlikle ayrı tutmamız lazım, aksi takdirde din saygınlığını kaybeder, bilim körleşir" uyarısında bulundu.

MAREV'in Ataşehir tesislerinde düzenlenen etkinlikte bazı öğrenciler doğrudan bazıları ise çevrimiçi bağlanarak katıldı. İstanbul Kültür Sanat Derneği Çağdaş Senfoni Orkestrası konseriyle başlayan etkinlik, MAREV Genel Başkanı Av. M. Haluk Eldem’in açılış konuşmasının ardından Prof. Dr. Aziz Sancar ile yapılan çevirim içi bağlantı ile devam etti. Sancar ayrıca, MAREV bursiyerlerinin sorularını da yanıtladı. “Din ve bilimi kesinlikle ayrı tutmamız lazım.

ATATÜRK'ÜN SÖZÜNÜ HATIRLATTI

Yaptığı konuşmada Atatürk’ün "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’’ sözünü konuklara hatırlatan Prof. Dr. Aziz Sancar, “Mardin yıllar boyu farklı din ve mezheplere ev sahipliği yaptı. Ancak din, doğanın kanunlarını, teknolojik araştırmaları ve teknolojik gelişmeleri kapsamıyor. Bu nedenle din ve bilimi kesinlikle ayrı tutmamız lazım. Aksi takdirde din saygınlığını kaybeder, bilim körleşir” dedi. 

Türkiye’nin, dünyanın güçlü ve lider ülkeleri arasında yer alması için bilim ve teknoloji üretmesi gerektiğinin şart olduğunu dile getiren Nobel ödüllü bilim insanı “Bakın altını çizerek belirtmek isterim 'üretmek' diyorum. Batı’dan bilim ve teknoloji ithal etmekle gerçek manada bağımsızlık ve kalkınma gerçekleşemez. Bu anlamda üretim şarttır. Son yıllarda küreselleşmeden bahsediliyor. Fakat Batı’nın küreselleşme anlayışı ‘onların teknoloji ve bilim üretmesi ve bizim bunları kullanmamız’ demek. Bu, bizim kabul edebileceğimiz bir durum değil. Küreselleşmeyi, bilim ve teknik alanlarında eşitlikle kabul edebiliriz. Bunun özellikle altını çiziyorum, çünkü küreselleşme gençlerimizin gündeminde yer alan konuların başında geliyor” dedi. 

TÜRK EVİ'NİN GAYESİNİ AÇIKLADI

Ekip arkadaşlarını, Türk öğrencilerden ve asistanlarından seçtiğini belirten Nobel ödüllü akademisyen, “Laboratuvarımda şu an üç Türk kız öğrenci var.  Ayrıca üniversitemizde başka alanlarda çalışan Türk öğrencilerimiz var. Amerika’daki Türk Evi’nin iki gayesi bulunuyor. Birincisi, Türkiye’yi Amerika’ya tanıtmak; ikincisi de öğrenci yurdumuzu tamamlamak. Orada da Türk öğrencileri yakın zamanda misafir edeceğiz” dedi.

Prof. Dr. Aziz Sancar en büyük dileğinin de hayattayken Mardinli öğrencilerden birinin Nobel Ödülü alması ve kendisinin de o ödül töreninde bunu gururla seyretmesi olduğunu dile getirdi.

Enes Güran'ın Ses kayıtları Ortaya Çıktı Derin yırtmaçlı sahne kıyafeti olay yarattı Okan Buruk'un özel isteği Michail Antonio Narin Güran cinayeti davasında yeni gelişme! Sıcaklıklar 15 derece birden düşecek Restorandaki yangından acı haber geldi