Dikenli kabuğuyla dikkat çekiyor kapış kapış satılıyor: Kanser hücrelerini tek tek öldürüyor kalbi güçlendiriyor

İçerdiği güçlü besin değerleri sayesinde ve ilginç görüntüsüyle dikkat çeken bu meyve, tarçın elması, bir diğer adıyla graviola, olarak biliniyor. Kanserden kalp sağlığına kadar bir dizi yarar sunan tarçın elmasının faydaları saymakla bitmiyor. İşte tarçın elmasının sağlığımıza faydaları

Yeşil kabuklu ve dikenli görüntüsüyle dikkat çeken tarçın elması, içi beyaz ve yumuşak bir meyvedir. Tarçın elması, tatlı ve hafif asidik bir tada sahiptir.

Antioksidan ve anti-inflamatuar özelliklere sahip olan tarçın elması bunların yanı sıra, B1, B2 ve C vitaminleri açısından zengindir.

Güçlü mineraller içeren tarçın elması, magnezyum, kalsiyum ve potasyum gibi önemli mineralleri içerisinde barındırır.

İşte tarçın elmasının faydaları...

TARÇIN ELMASI FAYDALARI

Tarçın elması, içerdiği yüksek antioksidanlar sayesinde güçlü faydaları beraberinde getirir. Öncelikle tarçın elması, bağışıklık sistemini güçlendirmede etkilidir.

Bu sayede tarçın elması nezle ve grip gibi kış hastalıklarına karşı vücudun savunmasını artırır. Ayrıca tarçın elması, kan şekeri seviyelerini düşürür.

Kan basıncını iyileştiren tarçın elması, atardamar sağlığını destekleyen antioksidanlarla doludur. Bu sayede kan dolaşımını destekler.

Bu bağlamda tarçın elması, insülin direncini ve diyabeti önlemede etkin bir rol oynar. Bu mucizevi meyve ayrıca, kansere karşı hem koruyucu hem de iyileştirici etkiler sağlar.

Uzun vadede tarçın elması tüketmek; prostat, meme, akciğer ve kolon kanseri gibi çeşitli kanser türlerini önlemede etkilidir.

Öte yandan tarçın elması, bağırsakların sağlıklı çalışmasını destekleyerek, bağırsak fonksiyonlarını artırır.

Ülser ve gastrit gibi bazı sindirim sistemi hastalıklarını yöneten tarçın elması aynı zamanda lif açısından zengindir. Bu sayede bağırsak hareketlerini destekler ve kabızlığa iyi gelir.

Vücuttaki iltihapların hızla atılmasını sağlayan tarçın elması, stres ve kaygıyı da iyileştirir. Anonain ve asimilobin bileşikleri içeren yer elması, stresi ve kaygıyı yönetmede etkilidir.

TARÇIN ELMASI NASIL TÜKETİLİR?

Tarçın elmasını direkt olarak tüketebilir ya da su yapabilirsiniz. 1 su bardağı tarçın elmasını, yarım litre su ve 1 tatlı kaşığı esmer şekerle blender'dan geçirip tüketebilirsiniz.

Tarçın elmasını ayrıca çay formunda tüketebilirsiniz. 10 gram kurutulmuş tarçın elması yaprağını 1 litre kaynamış suda demlendirdikten sonra tüketebilirsiniz.

TARÇIN ELMASININ YAN ETKİLERİ VAR MI?

Tarçın elmasının şu ana kadar bilinen bir yan etkisi bulunmasa da her besinde olduğu gibi, tarçın elmasını da ölçülü tüketmeye özen göstermelisiniz.

DİKKAT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına tüketmeden önce mutlaka uzmanınıza danışın.

Amca Salim Güran'dan flaş talep! Narin cinayetinde görüntüler ortaya çıktı Van Bronckhorst, Salih Uçan'ı gözden çıkardı TOKİ'den Yüzde 25 İndirim Kampanyası Görenler gözlerine inanamıyor! Dolar Almak Dolar Satmak İsteyenler Dikkat