Dijital dünyanın gözü İstanbul'da

BM öncülüğünde gerçekleştirilen İnternet Yönetişim Forumu 2-5 Eylül 2014 tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, Türkiye'nin bilişim alanında gösterdiği gelişme ve gerçekleştirdiği organizasyonlarla uluslararası bir merkez haline geldiğini belirterek, "Siber Kalkan Tatbikatı ve 9. Uluslararası Elektronik Haberleşme Düzenleyiciler Konferansının ardından Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde gerçekleştirilen İnternet Yönetişim Forumu’nun (IGF) da 2-5 Eylül 2014 tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak olması bunun en önemli göstergesi" dedi.



BTK Başkanı Acarer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, BM öncülüğünde gerçekleştirilen İnternet Yönetişim Forumu’nun (IGF) da 2-5 Eylül 2014 tarihleri arasında İstanbul’da düzenleneceğini bildirdi.



İnternetin ekonomik, sosyal, kültürel gelişmenin en önemli aracı haline geldiğini ve artık internetsiz bir dünya düşünülemeyeceğini ifade eden Acarer, internetin sağladığı imkanlardan daha iyi yararlanmak ve başta siber suçlar olmak üzere meydana gelen olumsuzlukları asgariye indirmek amacıyla BM Genel Kurulu’nun verdiği yetkiyle İnternet Yönetişim Forumu'nun oluşturulduğunu ve ilk toplantısını 2006 yılında gerçekleştirdiğini hatırlattı.



Acarer, bu yıl dokuzuncusunu düzenlenecek foruma, devletler, özel sektör, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler, tüketiciler gibi internete ilişkin alınan kararlardan etkilenen tüm paydaşların eşit şartlar altında katılım sağlayacaklarını kaydetti.



Türkiye'nin bilişim alanında gösterdiği gelişme ve gerçekleştirdiği organizasyonlarla uluslararası bir merkez haline geldiğini belirten Acarer, "Siber Kalkan Tatbikatı ve 9. Uluslararası Elektronik Haberleşme Düzenleyiciler Konferansının ardından BM öncülüğünde gerçekleştirilen IGF'nin de 2-5 Eylül 2014 tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak olması bunun en önemli göstergesi" diye konuştu,



Uluslararası alanda gerçekleştirilen en önemli etkinliklerden biri olan IGF’e dünyanın her tarafından üst düzey devlet yetkilileri, uluslararası kuruluşların temsilcileri, özel sektör yöneticileri ve akademisyenlerin geleceğini ifede ederek, bireysel olarak da katılım sağlanabileceğini belirten Acarer, toplantıya 2 bini yabancı olmak üzere 2 bin 500’den fazla katılım olmasını beklediklerini ifade etti.



Oturumlar 7 dilde gerçekleştirilecek



BTK Başkanı Acarer, internetin devletler arasındaki sınırları ortadan kaldırdığını ve kıtaları birleştirdiğini belirterek, İstanbul’un da kıtaların birleştiği müstesna bir konuma sahip olması nedeniyle Forum’un ana temasının “Çok Paydaşlı Güçlendirilmiş İnternet Yönetişimi İçin Kıtaları Birleştirmek” olarak belirlendiğini açıkladı.



Acarer, Forum'da ele alınacak konular ve program hakkında şunları kaydetti:



"Yapılacak oturumlarda internet erişimine ilişkin politikalar, içerik oluşturma, yayma ve kullanım, kalkınma ve büyüme için internet, IGF ve internet ekosisteminin geleceği, sayısal güvenin arttırılması, internet ve insan hakları, kritik internet kaynakları gibi konular her yönüyle masaya yatırılacak. IGF süresince aynı anda 12 salonda eş zamanlı, farklı formatlarda olmak üzere 120 oturum yapılacak. Ana oturumlar Birleşmiş Milletlerin 6 dili ve Türkçe olarak gerçekleştirilecek. Aynı zamanda ana oturumlar ve çalıştaylara internet ortamında uzaktan katılım fırsatı bulunacak. Toplantılar internette yayımlanacak ve metin çözümleri yapılacak, ayrıca istenildiğinde daha sonra izleme imkanı da sağlanacak."



Forum kapsamında gerçekleştirilecek olan her oturum için ön çalışma dokümanı bulunacağını ve oturum tamamlandıktan sonra rapor hazırlanacağını söyleyen Acarer, bu dokümanların daha sonra internet ortamına konularak ve kitap haline getirilerek ilgi duyan herkesin kullanımına sunulacağını ifade etti. (AA)


Galatasaray, Kayseri'yi ezdi geçti Maximin, Mourinho'yu hayal kırıklığına uğrattı Türkiye'nin en zeki illeri belli oldu! AFAD duyurdu: Muğla açıklarında deprem Narin Güran cinayetine ilişkin kritik bilgi İstanbul'da polise saldırı: Şüpheliler gözaltında