DEM Partili Hakkari Belediyesi'ne kayyım atandı. Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış, gözaltına alındı. 10 gün süreyle toplantı, yürüyüş ve her türlü protesto eylemi yasaklandı

DEM Partili Hakkâri Belediyesi'ne sabah saatlerinde baskın düzenlendi. Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış, Van'da gözaltına alınırken Valilik il genelinde, bugünden itibaren 10 gün süreyle yürüyüş, basın açıklaması, oturma eylemi ve her türlü protesto eyleminin yasaklandığını bildirdi. İçişleri Bakanlığı, Akış'ın görevinden uzaklaştırıldığını ve Hakkari Belediyesi'ne kayyım atandığını açıkladı.

Kaynak: ANKA

31 Mart yerel seçimlerinde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) kazandığı Hakkari Belediyesi'ne sabah polisler tarafından baskın yapıldı. Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış ise Van'da gözaltına alındı.

Hakkari Emniyet Müdürlüğü ekipleri belediyede arama yapıyor. Polis ekipleri belediye binası çevresinde güvenlik önlemi aldı.

Belediye binasının önüne gelerek içeri girmek isteyen DEM Partililere polis izin vermedi.

KAYYIM ATANDI

İçişleri Bakanlığı, Akış'ın görevden uzalaştırıldığını ve  Hakkâri Valisi Ali Çelik, Hakkari Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildiğini duyurdu.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "Mehmet Sıddık AKIŞ’ın Anayasa’nın 127’inci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 47’inci maddesi gereğince geçici bir tedbir olarak İçişleri Bakanlığı’nca görevden uzaklaştırılmıştır. 5393 sayılı Belediye Kanunun 45 ve 46’ıncı maddeleri uyarınca Hakkâri Valisi Ali Çelik, Hakkari Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmiştir." denildi

DEM PARTİ'DEN TEPKİ

DEM Parti'den yapılan açıklamada, "Her seferinde halk iradesine yenilen iktidar, yine en iyi bildiği yol olan irade gaspına, darbeciliğe başvurdu. Bu sabah Hakkari Belediye Eş Başkanımız Mehmet Sıddık Akış, Van'da gözaltına alındı, belediyemiz polis zoruyla gasp edildi. Bu kayyımcı anlayışı reddediyoruz. Halkımız bu kayyımcı anlayışı tanımadığını 31 Mart'ta demokratik yollarla gösterdi. Bu darbeci ve kayyımcı zihniyet sadece Hakkari'ye değil bütün Türkiye halkının iradesine yönelik bir tehdittir. Halkımız demokratik tepkilerini en üst düzeyde gösterecektir. Demokrasiden yana herkesi de bu darbeye açık tavır almaya çağırıyoruz" denildi. 

10 GÜNLÜK YASAK

Hakkari Valiliği, DEM Partili Hakkari Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın gözaltına alınmasının ardından il genelinde 10 gün süreyle yürüyüş, basın açıklaması, oturma eylemi ve her türlü protesto eylemini yasakladığını bildirdi.

Narin Güran cinayetinde ilk defa duyacağınız bilgi Pıtrak otunun faydalarına inanamayacaksınız Ernest Muçi devre arasında Beşiktaş'a veda ediyor Acun, Jose Mourinho'nun istemediği Pedro'yu alıyor Narin cinayetinde kan donduran rapor! Bugün akaryakıt alacaklar dikkat!