Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TUSAŞ saldırısı açıklaması: Savunma atılımlarımızı hedef alan alçakça bir saldırı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya’nın Kazan kentinde BRICS Zirvesi'nde Vladimir Putin ile bir araya geldi. Erdoğan TUSAŞ'a yönelik terör saldırısı sonrası ilk açıklamayı burada yaptı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya’nın Kazan kentinde BRICS Zirvesi'nde Vladimir Putin ile bir araya geldi. İki lider ortak açıklama yaptı. Putin, Türkiye'ye ver Erdoğan'a başsağlığı diledi. Erdoğan saldırı sonrası ilk açıklamayı yaptı.

Putin, "Ankara'da terör saldırısını kınıyorum. Türkiye'ye başsağlığı diliyorum." dedi.

Erdoğan başsağlığı için Putin'e teşekkür etti.

Erdoğan, "14 yaralımız var. Bu menfur terör saldırısını lanetliyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" bilgisini verdi.

"Türkiye'de doğalgaz merkezi kurulması için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Bu merkez, bölgedeki enerji güvenliğini sağlamlaştıracaktır." dedi.

Putin, "Türkiye, güncel sorunların çözümünde önemli bir rol oynuyor." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TUSAŞ saldırısına ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, şunları ifade etti:

"Türk savunma sanayisinin lokomotif kuruluşlarından olan TUSAŞ’a yönelik düzenlenen terör eylemi; ülkemizin bekasını, milletimizin huzurunu ve “Tam Bağımsız Türkiye” idealimizin timsali olan savunma atılımlarımızı hedef alan alçakça bir saldırıdır.

Terör eyleminin ilk anından itibaren güvenlik kuvvetlerimiz olaya süratle müdahalede bulunmuş ve teröristleri etkisiz hale getirmiştir.

Milletimiz şunu bilsin ki Türkiye’ye uzanan kirli eller mutlaka kırılacak; güvenliğimize kasteden hiçbir yapı, hiçbir terör örgütü, hiçbir şer odağı emellerine ulaşamayacaktır. Her türlü terör tehdidiyle ve destekçileriyle mücadelemiz azimle, kararlılıkla ve çok boyutlu bir şekilde devam edecektir. Kalleş terör eyleminde şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet niyaz ediyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Savunma sanayimizin gurur kaynağı TUSAŞ’ımızın fedakâr çalışanlarına ve milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

Görüntülerden teröristlerin bir taksiyle tesis yakınlarına geldiği ve sivillere ateş etmeye başladığı görülüyor. Teröristlerin vardiya değişimi sırasında tesise saldırdığı anlaşıldı. Saldırı sonrasında, özel hareket tesise gelerek geniş çaplı operasyon başlattı. Terör saldırısına yönelik soruşturmada, bir Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve 8 savcı görevlendirildi.

Saldırıya her kesimden tepki yağdı.

ERDOĞAN NEDEN KAZANDA?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya`ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti`nin başkenti Kazan`da düzenlenecek BRICS Zirvesi`ne katılmak için Tataristan`a gitti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile görüştü. Görüşme, basına kapalı gerçekleşti. Erdoğan Putin ile görüştü.

Görüşmede Türkiye ile Venezuela ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye ile Venezuela ilişkilerinin son yıllarda birçok alanda geliştiğini, iş birliğinin daha ileriye taşınması için adımlar atmayı sürdüreceklerini ifade etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in yayılan saldırganlığının sadece Orta Doğu’nun değil, dünyanın tamamının huzur ve güvenliğini tehdit ettiğini, uluslararası toplumun İsrail’i durdurmak için acil ve etkili adımlar atması gerektiğini belirtti. Görüşmede, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile Ticaret Bakanı Ömer Bolat da yer aldı.

Real Madrid, Dortmund'u ikinci yarıda yıktı Galatasaray zor da olsa üç puana uzandı Şenol Güneş'ten, İrfan Can'a transfer teklifi TUSAŞ'a saldırı; olay yerinden ilk fotoğraflar... Narin Güran soruşturmasında büyük tehlike! Ankara TUSAŞ'ta bir patlama daha meydana geldi