Çocukluğumuz onunla geçti. Şıpsevdi sakızlarının arkasındaki gerçek aşk hikayesi duyanları şaşırttı
1990'larda çocuk olanların hemen hatırlayacağı sakızlardan biri; Şıpsevdi. Sıradan bir sakız değildi Şıp sevdi. Ambalajın içinden çıkan karikatür ve altında yazan sözlerle sevgiyi, fedakarlığı, emeği öğreten bir aracı gibiydi. Çünkü Şıpsevdi'nin arkasında gerçek bir aşk hikayesi vardı. İşte o sakızların duygusal hikayesi...
Şıpsevdi sakızlarının içindeki karikatürleri çizen Kim Casali'nin amacı sevgilisi Roberto Alfredo Casali'ye küçük sürprizler yapmaktır. İkisini resmettiği karikatürlerin altında bir de tatlı notlar koyar.
Roberto bu notların hepsini saklar ve sonunda gazeteci bir arkadaşına gönderir. Los Angeles Times gazetesi sanatçının karikatürlerini yayımlamak üzere satın alır ve Ocak 1970’te ilk çizgiler gazetede yer almaya başlar. Özellikle o dönem prömiyeri yapılan Love Story filminin afişindeki “Aşk, asla pişman olmamaktır” cümlesi, Casali’nin de popüler olmasının önünü açar. Karikatürist 1978’de İngiliz gazetesi Mail on Sunday’da çizimlerini sürdürür.
1970’lerde tanışan Kim Casali ile tasarımcı Bill Asprey Türkiye’deki sakızların içinde de bu çizimlerin yer alması üzerine anlaşma yaparlar. Yurtdışındaki gazetelerde siyah beyaz olarak yayımlanan karikatürler Türkiye'de sakızların içinde renklendirilerek basılır. Sakızların içerdiği iki farklı tat da “aşkın iki meyvesi”ni temsil eder.
1974’te iki çocuğu olan çift, üzücü bir haber alır: Roberto’ya testis kanseri teşhisi konur ve durum oldukça ciddidir. 1975’te tedavi olmayı seçen Roberto, eşi Kim ile Noel üzerine konuşurken ortaya yeni bir bebek konusu açılır. Sonraları Kim Casali bu durum hakkındaki şöyle söyler: “Noel hediyeleri hakkında konuşuyorduk ve Roberto’ya başka bir elmas yüzük istemediğimi söyledim, başka bir bebek istedim.”
Roberto’nun testis kanseri olması, Kim’in hamile kalamama gibi bir durumu ortaya çıkarır. Bunun üzerine bir karar alan çift, Roberto’nun spermini depolar. Roberto, 31 Mart 1976’da öldüğünde, Cambridge’de çeşitli suni yollarla yapılan tedaviler sayesinde çiftin Temmuz 1977’de bir oğulları daha dünyaya gelir. Dönemin İngiliz gazeteleri de yeni doğan bu bebeği “Mucize bebek” başlığıyla haber yapar.
Kim Casali, eşinin kendisinden 20 yıl önce ölmesinin ardından aşkı anlattığı çizimlerini sürdürür. Eşi hayattayken de öldüğünde de ona adadığı bu karikatürler, bugün 60’a yakın ülkede 100 milyondan fazla kişiye ulaşır.