Çanakkale’de ikinci kez yangın! Bu defa çöp döküm alanında yangın çıktı. İzmir, Balıkesir ve Bursa'dan da orman yangını haberleri geldi

Çanakkale Ezine'de tarım arazisinde çıkan yangının kontrol altına alınmasından sonra bu defaçöp döküm alanında başka bir yangın başladı. İzmir, Balıkesir ve Bursa'dan da orman yangını haberleri geldi.

Kaynak: AA-İHA

Yangın, Çanakkale'nin Ezine ilçesine bağlı Kumburun yakınlarında saat 13.30 sıralarında tarım arazisinde başladı.

Geyikli beldesi yakınında Kumburun ile Çamoba köyleri arasındaki bir tarım arazisinde henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangında alevler, rüzgarın da etkisiyle yayılarak bozuk orman alanına sıçradı.

Yangının fark edilmesinin ardından Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ve Geyikli Belediyesi ekiplerince müdahale başlatıldı.

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş da Orman Bölge Müdürü Enver Demirci ile olay yerine gelerek ekiplerden bilgi aldı.

Vali Aktaş, yaptığı açıklamada, Eceabat ilçesinde büyük bir alanda etkili olan yangını hatırlattı.

Vatandaşların yangına sebebiyet verebilecek hususlarda dikkatli olması ve hassasiyet göstermesinin çok büyük öneme sahip olduğunu vurgulayan Aktaş, "Herhangi bir yangın fark edilmesi durumunda 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulunulması gerekmektedir." dedi.

Köylülerin de destek verdiği ekipler, yangını havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alarak soğutma çalışması yaptı.

İKİNCİ YANGINA MÜDAHALE SÜRÜYOR

Ezine'de tarım arazisinde çıkan yangının kontrol altına alınmasından sonra bu defa saat 16.30 sıralarında çöp döküm alanında başka bir yangın başladı.

Rüzgar nedeniyle yayılan alevler, ormana da sıçradı. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ve orman ekipleri sevk edildi. Çıkış nedeni belirlenemeyen yangına, havadan ve karadan müdahale sürüyor.

BİR KÖY TEDBİREN TAHLİYE EDİLDİ

Çanakkale Valiliğinden yapılan açıklamada, yangın nedeniyle Aladağ köyü Kiremitoba Mahallesi'nin tedbiren tahliye edildiği bildirildi. Açıklamada, çevre yerleşim birimlerindeki vatandaşların yangına karşı dikkatli olmaları yönünde uyarı yapıldı.

İZMİR

Gaziemir ilçesinde çıkan orman yangınına çok sayıda ekip tarafından müdahale ediliyor.
Yangın, akşam saatlerinde Sevgi Mahallesi mevkiindeki ormanlık alanda meydana geldi. Henüz bilinmeyen bir sebeple başlayan yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı çok sayıda ekip tarafından müdahale edilemeye başladı. Yerleşim yerlerine yakın bölgedeki yangına İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekiplerinin de müdahale ettiği ve rüzgar nedeniyle çalışmaların güçlükle yürütüldüğü öğrenildi.

BALIKESİR

Edinilen bilgiye göre, Susurluk ilçesi Çaylak mevkiindeki ormanlık alanda akşam saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Çataldağ eteklerinde çıkan yangına ilk olarak havadan müdahale edilirken, 10 arazöz ve 50 personel yangını söndürme çalışmalarını sürdürüyor.

BURSA

Yangın, saat 16.00 sıralarında Büyükorhan ilçesine bağlı Bademlik Mahallesi ile Demirler Mahallesi arasındaki ormanda çıktı. Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyürken, bölgeye Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ile itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangına ekiplerin karadan müdahalesi devam ederken, söndürme çalışmalarına 4 helikopter ve 2 uçak da havadan destek veriyor.

Büyükorhan Belediye Başkanı Kamil Turhan, DHA muhabirine telefonda açıklamalarda bulunarak, "Tedbir amacı ile Çökene köyünde 3 ev ve 1 maden ocağı boşaltıldı. Ekiplerimiz yangına müdahale ediyor" dedi.

Malatya'ya meydan okudu kavga yine orta çıktı! Real Madrid, Dortmund'u ikinci yarıda yıktı Antalyaspor'da ilk hedef Emre Belözoğlu Jose Mourinho'nun tazminat bedeli ortaya çıktı Bahçeli'nin Öcalan çıkışında kim, ne dedi? Bahçeli'nin yüzüğünün ve rozetinin şifresi...