Çamaşırları evin içinde kurutuyorsanız yandını! Çamaşırları sakın evin içinde kurutmayın. Meğer senelerdir sağlığımızla oynuyormuşuz
Kış mevsiminin en büyük sorunlarından biri, çamaşır kurutmak. Petek üzerine, kapı üzerine veya askılığa astığınız çamaşırlar, ne yazık ki önemli sağlık sorunlarını meydana getiriyor. Ev içerisinde çamaşır kurutmadan önce 2 defa düşüneceksiniz. İşte çamaşırları evin içinde kurutmanın zararları
Çamaşır yıkamanın en büyük sorunlarından biri şüphesiz, çamaşırları kurutmaktır. Kış mevsiminde daha sık yapılan bu işlem, çeşitli rahatsızlıklara sebep oluyor.
Pek çok insan çamaşırları yıkadıktan sonra onları kurutmak için kapı üzerlerine, petek üzerlerine veya sandalye üzerlerine atar.
Ancak bu, çok zararlı bir işlemdir. Bir makine dolusu ıslak çamaşırın kuruması için evin çeşitli bölgesine astığınız bu çamaşırlarda yaklaşık 2 litre su bulunur.
Tüm bu su, odaların içerisine buharlaşarak yayılır ve böylece evin içindeki nem oranı tam yüzde 30 artmış olur. Nemli havayı solumak ve bulunmak ise çeşitli rahatsızlıkları beraberinde getirir.
EVİN İÇİNDE KURUYAN ÇAMAŞIRLARIN ZARARLARI
Çamaşırları evin içerisinde kurutmak, pek çok kişinin yaptığı uygulamalardan biridir. Ancak bu, sağlığımızı olumsuz etkileyen ciddi zararlara yol açıyor.
Evin içerisine açılan nemli çamaşırlardan su buharı çıkar. Çıkan bu buhar da ev içerisindeki nem miktarını artırır.
Nemli ve sıcak ortamlarda bulunmak, üst solunum yolları dahil olmak üzere pek çok rahatsızlığı beraberinde getirir.
Bu havayı solumak ise astım, öksürük, nefes darlığı ve ateş gibi sorunlara yol açabilir. Nemli ortam aynı zamanda ev içerisinde küf ve mantarın oluşmasına da neden olabilir.
Bunun sonucunda ise akciğerde iltihaplanma ve zatürre gibi hastalıklarla karşı karşıya kalınabilir. Ev içerisinde çamaşır kurutmak ayrıca, ev tozu akarlarını çoğaltır.
Çıplak gözle görülemeyecek kadar küçücük olan akarlar, evdeki ısıdan, nemden ve buhardan kaynaklı çoğalır.
Bu nedenle nemli çamaşırları evinizin içerisinde kurutursanız, ev tozu akarlarının üremesi de kaçınılmaz hale gelir. Bu akarlar alerjik reaksiyonlara neden olabilir.