Büyük Eğitim Mitingi 2024 nerede? Büyük Eğitim Mitingi ne zaman, saat kaçta?
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, tüm öğretmenleri ve vatandaşları Büyük Eğitim Mitingi’ne davet etti. İstanbul’da düzenlenecek olan miting çağrısını sosyal medya hesabından duyuran Özel, "Herkesi orada, atanmayan öğretmenlere, mülakat mağdurlarına ve müfredatla mağdur olacak gelecek nesillere sahip çıkmaya çağırıyoruz." dedi. Peki, Büyük Eğitim Mitingi 2024 nerede? Büyük Eğitim Mitingi ne zaman, saat kaçta? Büyük Eğitim Mitingi 2024 nerede? Büyük Eğitim Mitingi ne zaman, saat kaçta?
Öğretmenlerin gündeminde mülakatsız atamalar ve Milli Eğitim Akademisi, öğrencilerin gündeminde ise müfredat değişikliği yer alıyor. Bir yandan 68 bin öğretmen ataması beklenirken, öte yandan MEB’in Öğretmen Akademisi araştırılıyor. Öğretmenler, veliler ve öğrenciler başta olmak üzere kamunun da katılması beklenen Büyük Eğitim Mitingi için araştırmalar sürüyor. CHP lideri Özgür Özel, sosyal medya hesabı üzerinden miting çağrısı yaptı ve hakkında bilgi verdi. Peki, Büyük Eğitim Mitingi 2024 nerede? Büyük Eğitim Mitingi ne zaman, saat kaçta?
BÜYÜK EĞİTİM MİTİNGİ 2024 NEREDE, NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?
CHP lideri Özgür Özel sosyal medya hesabından paylaştığı videoda Büyük Eğitim Mitingi çağrısını şu şekilde yaptı:
"18 Mayıs Cumartesi, saat 13.00'te, atanmayan öğretmenlerle, kaldırılmayan mülakat mağdurlarıyla, müfredat tartışmalarından rahatsız olan herkesle Büyük Eğitim Mitingini yapıyoruz."
Özel, "Herkesi orada, atanmayan öğretmenlere, mülakat mağdurlarına ve müfredatla mağdur olacak gelecek nesillere sahip çıkmaya çağırıyoruz." Dedi.
Büyük İstanbul Mitingi 18 Mayıs 2024 Cumartesi günü saat 13:00’te Saraçhane’de düzenlenecek.
68 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI OLACAK MI?
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AK Parti iktidarları döneminde 799 bin 517 öğretmen ataması yapıldığını belirtip, “1 milyon 100 bin öğretmenin %75’in üzerindeki öğretmeni biz atamışız” diye konuşmuştu.
Bakan Tekin, 2023 KPSS puanı ile atama sürecini yürüttüklerini, 2023 puanlarının heba olmayacağını söylemişti.
68 bin öğretmen açığı olduğunu fakat bunun 68 bin atamanın olacağı anlamına gelmediğini ifade eden Tekin, ikisinin birbirinden çok farklı şeyler olduğunu, bu sene öğretmenlere ilişkin çalışmaları tamamladıklarını belirtmişti.
Geçtiğimiz sene yapılan alımlarda öğretmenlere 45 bin kontenjan ayrılmıştı.
Atamalar için ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercihleri 27 Mart-1 Nisan tarihleri arasında gerçekleşti.
Bu yıl ise öğretmenler 68 bin atama yapılmasını bekliyor. Geçen sene öğretmen alımlarında kontenjan dağılımı şu şekildeydi:
- Beden Eğitimi: 1.100
- Coğrafya: 750
- Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: 2.604
- Fen Bilimleri: 2.064
- Fizik: 787
- Görsel Sanatlar: 602
- İlköğretim Matematik: 2.656
- İngilizce: 2.433
- Matematik: 2.317
- Müzik: 637
- Okul Öncesi 3.269
- Özel Eğitim 2.306
- Rehberlik 3.604
- Tarih: 1.408
- Türk Dili ve Edebiyatı 1.839
- Türkçe: 2.341
ÖĞRETMEN AKADEMİSİ Mİ KURULACAK? (MİLLİ EĞİTİM AKADEMİSİ)
Bakan Tekin, Milli Eğitim Akademisi kurulacağını açıkladı ve burada öğretmen adaylarının mesleğe başlamadan önce 550 saatlik bir eğitime tabi tutulacağını belirtti. Bu eğitimin branş farkı olmaksızın tüm adaylar için zorunlu olacağını ve akademi bünyesinde verilen eğitimde sadece başarılı bulunanların mesleğe atanacağını ifade etti.
Bakan Tekin, akademinin, öğretmenlerin hem istihdam süreci hem de istihdamdan sonra hizmet içi eğitimde mesleki yeterliliklerinin güncel gelişmelere göre revize edilmesi konusundaki eksikliği gidereceğini belirtti. Akademiyle formasyon verileceğini de söyleyen Tekin, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun bazı maddelerinin Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmesinin ardından yasayı yeniden ele aldıklarını ve Milli eğitim Akademisinin kurulmasını da içeren yasa teklifini meclise sunduklarını ifade etti.