"Büyük bir medya devriminin ilk adımları"

Medya Derneği ve İstanbul Bilgi Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen “Gazetecilikte yeni iş modelleri” paneli İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde yapıldı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Erkan Saka, Taraf gazetesi yazarı, televizyoncu ve sosyal medya uzmanı Hıdır Geviş, Samanyolu Yayın Grubu Dijital Medya ve Marka Direktörü Akın Emre Karagülle ve Haber7.com Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan panelin konuşmacıları arasında yer aldı. Panelin moderatörlüğünü Medya Derneği Genel Sekreteri ve teknoloji yazarı Deniz Ergürel yaptı.



Canlı yayın linkiyle çok sayıda izleyiciye ulaşan panel,  #pub204 ve #yenigazetecilik etiketleriyle sosyal medyadan takip edildi.



"MEDYA RADİKAL BİR DEĞİŞİMDEN GEÇİYOR"



Bu paneli, 21-22 Haziran tarihlerinde gerçekleştirecekleri uluslararası ‘Medya Forumu’na hazırlık olarak çok önemsediklerini ifade eden moderatör Deniz Ergürel; eskiden çok küçük bir azınlığın elinde olan yayın yapma ayrıcalığının ortadan kalktığını, artık  herkesin birer yayıncı ve medya patronu olabildiğini belirterek konuşmacılara söz verdi.



"MEDYANIN GELECEĞİNE KARAMSAR BİR BAKIŞ"



Hıdır Geviş, sosyal medyanın gazetelerin rakibi olduğunu ifade etti. Medya kuruluşlarının Google, Facebook gibi devlerle tek başına yarışamayacağını, bu sebeple devletin yatırımına ihtiyaç olduğunu söyledi. Karamsar bir bakış açısıyla olaya yaklaşan Geviş, böyle giderse Türkiye’de medyanın 10 sene içinde batacağını öngördü. Sektörün iyileştirilmesi için iletişim fakültelerine de iş düştüğünü belirtti.



"İÇERİK KRALSA TASARIM PRENSTİR"



Akın Emre Karagülle konuşmasında artık teknoloji firmalarının medyayla entegrasyonunun söz konusu olduğunu vurguladı. Multimedyaya dönük muhabirliğin ve infografiklerin önem kazanacağını; en az içerik kadar sunum ve tasarımın da önemli olduğunu söyledi. “İçerik kralsa, tasarım prenstir” dedi.



"BÜYÜK BİR MEDYA DEVRİMİNİN İLK ADIMLARI" 



Erkan Saka, büyük bir medya devriminin ilk adımlarında olduğumuzu, yola eski modellerle devam edilemeyeceğini, yeni modeller tahayyül etmek gerektiğini ifade ederek, Hıdır Geviş’in tam tersi olarak devletin medyaya fazla müdahalesinin tehlikeli olabileceğinin altını çizdi.



"GAZETECİLİK ÖLMÜYOR, DÖNÜŞÜYOR"



Dijital ortamı cazip kılan şeyi, her yerden ulaşılabilirlik olarak tanımlayan İbrahim Erdoğan, gazeteciliğin ölmeyeceğini, dönüşeceğini ifade etti. Haber7.com'daki trafiğin büyük bir çoğunluğunun sosyal ağlardan geldiğini söyledi. Erdoğan, bu yeni mecranın kendi ruhuna uygun bir yasayla düzenlenmeye ihtiyaç duyduğunu belirtti. 


Galatasaray, Kayseri'yi ezdi geçti Maximin, Mourinho'yu hayal kırıklığına uğrattı Türkiye'nin en zeki illeri belli oldu! AFAD duyurdu: Muğla açıklarında deprem Narin Güran cinayetine ilişkin kritik bilgi İstanbul'da polise saldırı: Şüpheliler gözaltında