Burger King'in adı değişti mi, neden? Burger King'in adı ne oldu 2024?

Amerikan fast-food lokanatalar zinciri Burger King'in Türkiye'deki adı değişti. 1954 yılında 'McLamoreDavid' tarafından kurulan Burger King'in dünyanın dört bir yanında çok sayıda şubesi bulunuyor. Türkiye'de de en çok tercih edilen fast-food lokantası olan Burger King'in yeni adı merak edildi. Peki, Burger King'in adı değişti mi, neden? Burger King'in adı ne oldu 2024?

Burger King, logolarında Türkiye'deki adını değiştirdi. Bu ilginç kararın ardından "Burger King'in adı değişti mi, neden?" gibi aramalar başladı. Şirketin web sitesindeki adı değişmese de logolarda yapılan değişiklik dikkat çekti. Türkiye'de 750'den fazla şubesi bulunan Amerikan fats-food zincirinin yeni ismi merak konusu oldu. Peki, Burger King'in adı değişti mi, neden? Burger King'in adı ne oldu 2024?

BURGER KING'İN ADI DEĞİŞTİ Mİ, NEDEN?

Burger King Türkiye'deki logolarında ismini değiştirerek 'Börgır' yaptı fakat internet sitelerinde bu isim değişikliği uygulanmadı. Bu değişikliğin nedeni olarak yerel pazara daha yakın olmak ve kültürel uyumu güçlendirmek olduğu düşünülüyor. İsim değişikliği, şirketin sosyal medya hesaplarından resmi duyurularla tanıtıldı. Düşünülene göre; bu isim değişikliği yaşnızca marka ismiyle sınırlı kalmayacak ve restoran zincirin menülerinde de Türkçeleştirilmiş isimler yer alacak.

Burger King'in Türkiye'de adını 'Börgır'a çevirmesi, İsrail'in Filistin'i işgali nedeniyle yapılan bir boykot olarak da değerlendiriliyor. Burger King'in sosyal medya hesaplarında yapılan paylaşımlarda, yeni logoda turuncu ekmekler görüldü.

İsrail'in Filistin'i işgalinin ardından Türkiye'de başlayan boykottan ötürü böyle bir isim değişikliği kararı alındığı iddia edildi. Boykot sebebiyle Burger King'in Türkiye'deki satışlarının düştüğü belirtiliyor.

BURGER KING İSRAİL MALI MI?

Burger King İsrail markası değil, Amerikan markasıdır.

BURGER KING KİM, NE ZAMAN KURDU?

Burger King, 1954 yılında 'McLamoreDavid' tarafından kuruldu. İlk Burger King restoranı, 4 Aralık 1954 tarihinde Miami'de açıldı. Burger King'in kurucuları James McLamore ve David Edgerton, 5 yılın ardından 5 Florida Burger King'lerini ulusal bir zincire çevirmeye hazırladılar.
1967 yılında Burger King, şirketlerini Pillsbury'e sattı ve ülkedelki 3 büyük fast-food zinciri oldu.

McLamore ve Edgerton 1954 yılında 'savaş sonrası tomurcuklanan çok çocuklu aileleri uygun fiyatlı, çabuk sunulan ızgarada pişmiş burgerlere çekmek.' fikriyle bu işe başladı. Öyle ki ucuz müşterilerine araba içinde fast-food sunan restoranlar 1950’lerin başından beri tüm ABD'de vardı.

1954 yılı, arabaya hizmet yapılan orijinal Güney Kaliforniya restoranları McDonald’s imparatorluğunun başlangıcı olan McDonald kardeşlerle Ray Kroc’un anlaşmasını yaptığı yıldı.

Burger King yemek odası sunan ilk zincir oldu. 1957’de menüye soslu, peynirli, marullu, turşulu ve domatesli burger Whopper’ı damak tadı merakı olanlara için eklediler. Ama fiyatları uygun tutmaya devam ettiler: bir hamburger 18 cent, bir Whopper da 37 cent’ti. 1958 yılında televizyondan yararlandılar. İlk Burger King televizyon reklamı Miami’nin VHF istasyonunda görüldü.

1959'da McLamore ve Edgerton, bayilik vermeye başladılar. Yatırımcılarını ülke içinde geniş bölgeler için tek yetkili olma hakkı vererek çektiler. Kendileri de geniş işletmeler olan, bu bölgesel hakların alıcıları kendi bölgelerinde istediklerini yapabilmekteydiler: arazi alıp, istedikleri kadar mağaza kurabilir, bölgenin parçalarını başka yatırımcılara satabilir veya değişiklik yapabilirlerdi. McLamore ve Edgerton başlangıç ödemeleri ve kesintilerini alıp bayilerini oldukça serbest bıraktılar.

Şirket 26 Ağustos 2014 tarihinde yaptığı açıklamada, Kanadalı kahve ve donuts satıcısı Tim Hortons Inc.’i satın alarak merkezini Kanada’ya taşıma kararı aldı.

Narin Güran cinayetinde ilk defa duyacağınız bilgi Pıtrak otunun faydalarına inanamayacaksınız Ernest Muçi devre arasında Beşiktaş'a veda ediyor Narin cinayetinde kan donduran rapor! Bugün akaryakıt alacaklar dikkat! Benfica'ya üç puanı Kerem ve Orkun getirdi