Bülent Arınç'tan sınır dışı edilen gazeteci açıklaması

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç, Bakanlar Kurulu sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Başbakanlık Yeni Bina'da yapılan toplantı 6 saat sürdü. Bülent Arınç Bakanlar Kurulu'nun ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.



İşte Arınç'ın açıklamalarından satır başları:



“Bir gazetenin satışında birilerinin aracılık etmesini doğru bulmam”



Başbakan Yardımcısı Arınç, bir gazete ve televizyon kuruluşunun satışıyla ilgili internette yayınlanan ses kayıtlarına ilişkin, "Ben doğrusu böyle bir şeyin olmasını, olabileceğini bir kısım insanların yönlendirilmesini, bir gazetenin satışında veya alışverişinde birilerinin aracılık etmesini doğru bulmam, hoş karşılamam şık bulmam ama nedir, ne değildir, eğer bunlar soruşturmaya konu olacaksa gizlilik içinde yapılmalı ve sonucunda kamuoyu ya takipsizlik olarak veya iddia edilen kişilerle ilgili bir suç varsa o suç kapsamında bunun değerlendirildiğini hepimiz görmeliyiz" dedi.



"O Tweetleri kendi ülkenizde kendi Başbakanınız için atabiliyor musunuz?"



-Basın çalışanının Türkiye'den ayrılması gündemdeki bir konu. Cuma günü Perşembe akşamından başlayarak çalışma yapmak üzere gitmiştim. Bütün günü dolduran bir konuyla karşı karşıyaydım. Oradaki mesajlarıma arkadaşlar dikkat etsinler dedim. Ayrıca akşam bir mülakatım olacaktı akşam konuşacaklarımı sabah konuşmamam gerekir. Basın müşavirime ısrarla bugün soru almayacağım dedim. Birbirimizin hukukuna riayet etmemi kazım. otele gittim hem namaz kılıcam üzerimi değiştierceğim akşam yemeğine katılacağım. Otelin odasının kapıısnı açınca barikat gördüm. Kendisini 'Dış edilen birisi var' diye söze başladı. Ben soru sorulmamasını o gün rica etmişsem basına düşen nezaketsizlik değil. O sorar siz nasıl cevap vereceksinzi? Ama bazen abuk sorulara sabuk cevaplar verilebilir. Ben 5 yerde konuşuyorum bir daha sormanın alemi olmamalıydı. Ben basın mensuplarının sorularına açığım. Basından kaçan bir insan değilim. Ama sabah 9'da ilan etmişm 5 yerde konuşma yapacağım diye. Buna rağmen otele odasının önüne gelip barikat kurmanın gereği yok. 



-Bu arkadaşımız Azerbaycan uyruklu Türkiye'den bir hanımefendiyle evlenmiş. Buna rağmen çalışma müsaadesi alabilir. Azerbaycan'dan geliyor ama Türk gazetesinde çalışıyor. 31 Aralık 2013'e kadar sorun yok. Bu tarihten sonra uzatılmayacağını söylemişler. Hollandalıya da aynı şey söylenebilir. 31 Aralık'ta Türkiye'yi teerk etmesi gerekmesine rağmen Türkiye'de bulunmaya devam etmiş. Süresi bitmiş bittikten sonra bildirim yapılmış 2 ay daha çalışmaya devam edilmiş sınır dışı yapılmış. Tweetlere gelince bunlardan dolayı bir işlem yapıldığını bilmiyorum. 



-O arkadaşa şunu söylüyorum:  Tweet attığından dolayı değil ama attığı tweet suç sayılıyorsa herkes için geçerli bir husustur.


Galatasaray, Kayseri'yi ezdi geçti Maximin, Mourinho'yu hayal kırıklığına uğrattı Türkiye'nin en zeki illeri belli oldu! AFAD duyurdu: Muğla açıklarında deprem Narin Güran cinayetine ilişkin kritik bilgi İstanbul'da polise saldırı: Şüpheliler gözaltında