Bu şişelerden sakın içmeyin. Zararını duyunca ağzınıza bile sürmeyeceksiniz. Her yudumda kansere bir adım daha yakınsınız

Yapılan son araştırmalara göre plastik su şişeleri içerisinde binlerce toksik madde barındırıyor. Pet şişelerinin bu zararlarını okuduktan sonra bir daha asla ağzınızı sürmek istemeyeceksiniz. İşte pet şişelerin sağlığımıza ciddi etkileri

Su, yaşamımızın en temel gerekliliğidir. İçilebilir su kaynaklarına ulaşmak zor iken musluk sularının da sertliği tartışılmakta.

Kaliteli ve iyi suya erişmek bu nedenle zor olduğunda en yaygın su tüketimi, şişelenmiş sularıdır.

Pet şişelerdeki sulara hem kolay hem de daha hızlı ulaşmak mümkün olduğundan sıkça tercih edilir.

Fakat ne yazık ki şişelenen su, sağlığımız için faydalı olmaktan çıkarak birçok zararı teşkil ediyor. Pet şişelerin zararı, uzun yıllardır gündemde olan konulardan biridir.

Pet şişeler yalnızca çevremize değil aynı zamanda sağlığımıza da ciddi zararlı etkiler yaratan ürünlerdir. Pet şişelerin bu zararını okuduktan sonra bir daha kullanmak istemeyeceksiniz.

İşte plastik pet şişelerin ciddi zararları...

PLASTİK ŞİŞELERİN ZARARLARI

Plastik her yerdedir. Çoğumuz plastik kirliliğini çevremizin tahribatıyla ilişkilendiririz. Ancak sorun insan sağlığı alanına doğru genişlemeye devam ediyor.

Son araştırmalar, şişelenmiş suların aşırı düzeyde mikroplastik (boyutu beş milimetreden küçük plastik döküntü parçaları) içerdiğini gösteriyor.

Yapılan araştırmaya göre, numune alınan 11 şişelenmiş su markasının %93'ünde mikroplastik izleri görüldü. Çoğu şişelenmiş su, polietilen tereftalat (PET) olarak da bilinen 1 numaralı plastikle satılmaktadır.

Araştırmalar PET'in hormonal sistemlerimizi değiştiren bir endokrin bozucu olabileceğini gösteriyor.

Bu tür plastikler BPA içermese de şişelerdeki ftalatlar, özellikle yüksek sıcaklıklara maruz kaldığında veya uzun süre saklandığında suyunuza sızabilir.

Araştırmaları ayrıca şişelenmiş suyun musluk suyundan yaklaşık %50 daha fazla mikroplastik içerdiğini gösterdi.

BPA, çeşitli plastiklerin üretiminde kullanılan kimyasaldır. BPA'ya maruz kalma, doğurganlık sorunları, değişen beyin gelişimi, kanser ve kalp komplikasyonları dahil olmak üzere birçok sağlık etkisi ile bağlantılıdır.

Galatasaray, Kayseri'yi ezdi geçti Maximin, Mourinho'yu hayal kırıklığına uğrattı Türkiye'nin en zeki illeri belli oldu! AFAD duyurdu: Muğla açıklarında deprem Narin Güran cinayetine ilişkin kritik bilgi İstanbul'da polise saldırı: Şüpheliler gözaltında